2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

SpílerTV MotorsportHD

SPÍLERTV MOTORSPORTHD PROJEKT

A TV2 Csoport nagyszabású program-invesztíciójának köszönhetően 2016-ban elindult a Spíler TV. A férfias szórakozást kínáló csatorna 2017 tavaszán elindítja a SpílerTV MotorsportHD Projektet, ahol a benzíngőzé a főszerep.

A  Spíler TV válogatott programkínálattal és exkluzív tartalommal erősít a motorsportok területén. A Talmácsi Gábor – Mezei Dániel páros szakkommentálásával láthatók a MotoGP futamai, míg a SUPERBIKE világbajnokság európai futamain a Supersport kategóriában Sebetyén Péter motorversenyzőnek szurkolhatnak a nézők élőben a tv előtt, Szabó Róbert kommentátorral. A két kerék szerelmeseinek a SpílerTV MotorsportHD élőben elhozza a salakmotor-világbajnokságot és -világkupát is.
Czollner Gyulával, a Supercars kommentálása mellett, a több magyar indulót felvonultató rallycross-világbajnokságot követhetjük nyomon. A csatorna kiemelten foglalkozik,  a világbajnokság állandó magyar résztvevőjével, Lukács Kornéllal, Csucsuval, valamint az első élő RX-közvetítés szakkomentátorának, a Super 1600 Európa bajnok Szabó Krisztiánnak a versenyeivel. További exkluzív tartalmakkal Balogh Tamás, az élő stúdióbeszélgetések műsorvezetője jön minden vasárnap a futamok között. A csatornának köszönhetően számos technikai sport jut majd el több százezer hazai háztartásba.

Talmácsi Gábor, új szerepben, szakkommentátorként vág bele, az idei MotoGP szezonba – “Nagyon várom a szezont, az első hétvége is izgalmasra sikerült, jönnek elő az emlékek. A nézőknek sok új és izgalmas információt és kulissza titkot szeretnék átadni.”

Mezei Dániel, – egy percig sem gondolkodott az új felkérésen – „A lassan 25 éves sportkommentátori pályafutásom egyik legfelemelőbb élménye és időszaka volt, amikor 2005 és 2009 között a MotoGP versenyeít közvetíthettem. Ez az időszak a magyar gyorsasági motorsport legsikeresebb időszaka volt. Talmácsi Gábor akkor ért fel a csúcsra, világbajnok lett, MotoGP résztvevő, mindezt magyarként érte el. Akkoriban rengeteget voltam együtt Talmával és Stefanóval, aki a magyar motoros társaként, menedzsereként segítette az én munkámat is. Most újra együtt dolgozunk. Amikor ennek a lehetősége felcsillant, egy percig sem volt kérdés, hogy nekivágok a közvetítéssorozatnak. Nem mellesleg: 2017-ben – véleményem szerint – a MotoGP és a Superbike világbajnokság is hihetetlenül izgalmas lesz. A motrosport csúcsát közvetíthetjuk Gáborral! „

Szabó Róbert, neve egybefolyik a motorversenyekkel már 20 éve – “Ott voltam a MotoGP magyar nyelvű adásának születésekor, érthető tehát a várakozás és a büszkeség, hogy csatlakozhattam Magyarország vezető sportcsatornájának motorsport projektjéhez. Szeretném, hogy a MotoGP és a Superbike eseményeit is egyre inkább körbelengje a népszerűség, az emberek beszéljenek, pletykáljanak róla. Főként a pilótákat érintő hétközi események vázolásában, háttérinformációkban, műszaki alapfogalmak tisztázásában és reális esélylatolgatásban szeretnék többet adni a SpílerTV nézőinek. Nagyon várom a Superbike első európai fordulóját, ahol Sebestyén Peter és SSP Team Hungary by Pedercini Racing magyar csapat is bemutatkozhat, hogy ki győzi le először Jonathan Rea-t, hogy a MotoGP-ben mire megy Jorge Lorenzo a Ducatival, Maverick Vinales a Yamahával és Andrea Iannone a Suzukival, hogy kis lesz a Moto3 és a Moto2 új világbajnoka…”

Czollner Gyula, újra magyarnak szurkol a kommentátori székben – „Az RX egy olyan FIA világbajnokság, amiben van magyar versenyző, Lukács Csucsu Kornél. Számonra ettől különleges. Utoljára 2004-ben Baumgartner Zsoltnak szudkolhattam kommentátorként az F1-ben. Most nagyon örülök, hogy újra magyarért izgulhatok.”

Balogh Tamás, adrenalin függő riporter, hozza közelebb a nézőkhöz a versenyzőket vendégeivel a futamok háttér műsorában – „Jó néhány éve motorozom, ráadásul egy superspeed-et hajtok, tehát a sebesség imádata és az adrenalin függőség számomra ismert jelzők, persze ez a fajta motorozás eltörpül a mögött, amit a SpílerTV mutat majd a nézőknek. Nagyon örülök, hogy részese lehetek egy olyan projektnek, ami közel hozza az emberekhez azokat a technikai sportokat. Megmutatjuk az országnak, hogy miért érdemes követni ezeket a szériákat, hogy vannak rendkívül tehetséges versenyzőink olyan sportokban is, amelyekről eddig nem is hallottak. Lehetőséget adunk a nézőknek, hogy részesei lehessenek egy-egy élő közvetítésnek, mert az internetes alkalmazások és okos telefonok világában bárki üzenhet nekünk, hozzászólhat a versenyhez, elmondhatja véleményét. Mi pedig ígérjük, hogy olyan energiával, lelkesedéssel és lendülettel készítjük a műsort, mint ahogy Rossi gyorsul a célegyenesekben. Mi a szakértői elemzéseken túl kíváncsiak vagyunk, a nézők véleményére, mit gondol a futamokról, mit érez az utolsó körökkel kapcsolatban. Persze ismert embereket is vendégül látunk a stúdióban, akik nem feltétlen jártasak a technikai sportokban, viszont véleményük van róla.”

Stefano Favaro elmondta, hogy a csatorna műsorát úgy tervezeték meg, hogy – “A vasárnapi közvetítéseket hamarosan stúdió beszélgetéssel és a futamokhoz kapcsolódó háttér műsorral fogjuk színesíteni. Célunk, egy olyan műsor struktúra kialakítása motorsport tematikában, ami egyedül álló a mai magyar sportcsatornák között. Már most az indulásnál nagyon sok újdonsággal szeretnénk kezdeni, mind a studió beszélgetésekben, mind a közvetítések kommentálásában. Kiemelten fogunk foglalkozni azon magyar versenyzőkkel, akik az adott versenysorozatokban indulnak, évközben pedig folyamatosan hozzuk az új műsorokat a nézőknek. Nem titkolt tervünk, hogy vezető csatorna legyen a SpílerTV és azon belül a SpílerTV MotorsportHD Projekt műsorainka nézettsége is vezető legyen, mindezek mellett természetesen maximális szórakoztatásra törekszünk.”

Háttér információk:

A gyorsaságimotoros-világbajnokság, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya, szabályait az FIM határozza meg. Hasonló sorozat a Superbike-világbajnokság és a Supersport-világbajnokság. 1949 óta minden évben megrendezik. Jelenleg három széria kap helyet a sportágban: a Moto3, a Moto2 és a MotoGP. A MotoGP kategóriában kizárólag prototípusok indíthatók, vagyis az itt indított motorkerékpárok még átalakításokkal sem hozhatók kereskedelmi forgalomba.

A Superbike-világbajnokság (SBK) a MotoGP-hez hasonlóan egy gyorsasági motorokkal rendezett világbajnokság.
Superbike-ban négyütemű, 750-1000 köbcenti közötti három vagy négyhengeres, illetve 850-1200 köbcentis kéthengeres motorok versenyezhetnek.
Minden versenyhétvégén két futam kerül megrendezésre. A szezon során tizenhárom helyszínen összesen huszonhat verseny kerül megrendezésre.

A rallycross-világbajnokság egy új generációs nemzetközi autósport sorozat, melyet csupán néhány éve jegyeznek, de rohamtempóban és dinamikusan fejlődik.
Több gyári csapat (Audi, Peugeot, Citroen, Ford) is komoly energiákat mozgósít a bajnokságban történő eredményes részvétel érdekében.
A Rallycross sportág szolgáltat a világnak olyan nagyszerű, ismert és elismert versenyzőket , mint például Ken Block (Ford), Petter Solberg (Volkswagen), Sebastien Loeb (Peugeot) Mattias Ekstrom (Audi). Fanatikus profizmus és szenvedély, ez az ami leginkább jellemzi ezt a technikai sportot.

A Speedway World Championship (salakmotor-világbajnokság), a világ legrangosabb nemzetközi salakmotorverseny sorozata a FIM – a Nemzetközi Motorsport Szövetség szervezésében.
Világszínvonalú stadionokban futó sorozatban 15 állandó versenyzővel, 11 fordulóból 1 világbajnok kerül ki. A világon 112 országban követik figyelemmel a közvetítések során a futamokat.
A salakmotorok egyhengeres, négyszelepes, karburátoros, max. 500 cm3-es kb. 80-90 lőerős erőforrással rendelkeznek, illetve ezeken motorokon nincs fék.

A Supercars egy ausztrál székhellyel rendelkező túraautó-bajnokság. A bajnokság nagy népszerűségnek örvend Ausztráliában és Új-Zélandon is, de világszerte is kezd nőni a népszerűsége az egyre nagyobb televíziós lefedettségnek köszönhetően. A V8 Supercars bajnokság Ausztrália összes államában rendez versenyt, ezenkívül rendeznek versenyt Új-Zélandon, Abu-Dhabi-ban. és 2010-ig Bahrein-ben is voltak versenyek. A versenyeket épített pályán és utcai pályákon rendezik. A versenyhétvégéken többnyire 2 futamot rendeznek, de vannak ettől eltérőek ahol hármat, illetve endurance versenyeknél 1 futamot rendeznek.


MAGYAR CSAPAT, NŐI CSAPATFŐNÖKKEL A SUPERBIKE SUPERSPORT Európai futamain

Az SSP TEAM Hungary by Pedercini Racing magyar versenyzője Sebestyén Péter idén a SUPERBIKE világbajnokság európai futamain a Supersport kategóriában indul. Az új csapatnak két tapasztalt szerelő mérnöke lett, az olasz Nicola da Canal és a magyar Tompa Tamás, akikkel a múlt heti teszteken, már az aragoni pályán edzettek. Onnan érkezett a csapat a kiállításra, és már úton is vannak vissza, hogy a most hétvégén bizonyítsanak.

Várnai Andrea a Magyarország és Európa egyetlen női csapatfőnöke, még Stefano Favaro mellett kezdte és ott volt Talmácsi Gábor világbajnoki címének megszerzésénél is, egy nő, aki mindet tud a csapatok működéséről és a legjobbak mellett tanult. Elmondta, hogy – „Ebben a férfias sportágban, szinte minden csapatban van egy nő, aki összefogja a csapatot. Itt olyanok vagyunk, mint egy nagy család kell egy vezető, aki megszervezi és átlátja a csapat életét. Nekem volt szerencsém, évekig egy sikeres team-ben dolgozni, és láttam, hogy milyen háttér munkával, kitartással, szervezéssel lehet világbajnokot adni az országnak. Nem titkolt cél, hogy Pétert is sikerre vigyük, lépésről lépésre, most az európai futamokon kell helytállni. A csapaton belül mindenkinek meg van a saját feladata és felelősége, az én célom, hogy ezt sikeresen összefogjam és sikerre vigyem.”


Bemutatták az GG RX Team Hungary versenyautóját.

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a Rallycross Világbajnokság, a magyar – olasz kooperációban létrejött GG RX TEAM Hungary, Lukács Kornél Csucsuval, a Rallycross Világbajnokság mezőnyében.

A bemutatón a csapattulajdonosok is ott voltak a nagyszínpadon, az olasz ralli szupersztár Gigi Galli, aki elmondta – “Az idei év nagyon jó lesz, jó autót sikerült tervezni. Csucsunak versenyezni kell, de nincs magasra tett elvárás.” A magyar pilóta célja azért a legjobb tizenkettőbe jutás, – “Mindent megteszek, hogy a legjobb tizenkettőben ott legyek, tudom, hogy az idei szezon tanuló év lesz, de kellenek a célok.” – tette, hozzá a fiatal tatabányai, akinek a világbajnoki futamokon
supercar kategóriában szurkolhatnak a nézők. A rajongók kiállításon élőben is megnézhették a Gigi Galli által tervezett Kia Rio RX-et, de fényképezkedés és autogram osztás sem maradt el.

Háttérinformációk:
Ez év elején létrejött GG RX Team Hungary-t  Stefano Favaro, Team Manager és Gigi Galli, mint versenyző – csapatvezető hozták létre, a csapat Sportszakmai vezetője Cselényi Balázs. A magyar – olasz együttműködésben, Gigi Galli instrukcióival a Danisi Engineering által fejlesztett Kia Rio RX sikeres évét várják a két versenyzőjükkel.
Az autó     – A Kia Rio RX kifejezetten a Rallycross Supercar szabályai szerint lett építve, – négykerék-meghajtású, öt sebességes Kia Rio RX szekvenciális sebességváltóval, és egy 2.0 turbómotorral     rendelkezik, mely 600 LE -s és 800 Nm nyomatékot ad le.
A versenyzők – Az 1991-es születésű Lukács Kornél Csucsu, 2006-ban kezdte pályafutását Rallye versenyzőként, 2015-ben váltott Rallycrossra, majd a 2016-os évet újabb kihívásokkal kezdte, egy számára új autóval a Rallycross királykategóriájának Európa – bajnokságára nevezett. Felkészültségét és rátermettségét már az első fordulón bizonyította, ahol pontszerző helyen végzett Supercar kategóriájának addigi legjobb magyar eredményét beállítva nemzetközi szinten.
A Rallye világában „szárnyaló olaszként” becézett Gigi Galli nevéhez több évtizedes WRC tapasztalat és számos látványos megmozdulás fűződik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek