2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A hétvégén DVTK – Ferencváros mérkőzés lesz Miskolcon

A hétvégén DVTK – Ferencváros mérkőzés lesz Miskolcon

A DVTK – FTC OTP Bank Liga NBI-s labdarúgó mérkőzésrére 2011. november 27-én 18:00 órától kerül sor Miskolcon az Andrássy úton lévő DVTK stadionban. Mindkét csapat szurkolótábora nagy várakozással tekint az összecsapásra.

A megnövekedett szurkolói érdeklődés miatt várhatóan az átlagosnál nagyobb látogatói létszám érkezik a mérkőzésre. Az Andrássy úti stadion parkolóinak befogadóképessége azonban nem képes ellátni a nagyobb számú személygépkocsi forgalmat.
A Rendőrség ezúton kéri a szurkolókat, hogy a mérkőzés előtt és után lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe. Az MVK Zrt. a mérkőzés előtti és utáni időben sűríti azon villamos és buszjáratait, melyek érintik a DVTK stadiont.

A Miskolci Rendőrkapitányság a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében tájékoztatja a szurkolókat, hogy

–    a résztvevő szurkolókról a mérkőzés előtt, alatt és onnan távozva is, a rendőrség felvételeket készít.
–    a beléptetést végzők kiemelt figyelmet fordítanak a jegyek ellenőrzésére, a hamisítások és másolások kiszűrése érdekében. Amennyiben valaki ilyen jeggyel szándékozik a mérkőzésre bejutni, a rendőrség az Sztv. 157.§. (1) bek. b. pontjába ütköző csalás szabálysértésének elkövetése miatt –őrizetbe vétel mellett, gyorsított eljárásban – bíróság elé állítja.
–    a pirotechnikai eszközök használata, illetve birtoklása is szabálysértést képez, annak feltalálása esetén az azt birtokló személlyel szemben minden esetben szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség!
–    Az Stv. 68.§. (9) bek. alapján a rendőrség a szurkolótáborokat távozáskor visszatarthatja. Felhívjuk a DVTK szurkolók figyelmét, hogy ennek alapján a mérkőzés befejezését követően a rendőrség a stadionból a szurkolókat 10 percig nem engedi eltávozni.

A Miskolci Rendőrkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.
Kívánunk a mérkőzés minden látogatójának sportszerű, jó szurkolást és izgalmas mérkőzést.
Információs háttér:
Tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy 2011. szeptember 1-jén életbe lépett a 2011. évi CIV törvény a „Sporthuliganizmus jelensége elleni fellépés érdekében szükséges egyes törvények módosításáról, melyben foglaltak alapján az alábbi törvényi tényállások módosultak:

Sporttörvény

Az eltiltás
73. § (1) A szervező az általa szervezett sportrendezvény esetén köteles a sportrendezvényről eltávolított személy részére a belépőjegy-eladást megtagadni, valamint megakadályozni, hogy a sportrendezvényen részt vehessen (a továbbiakban együtt: sportrendezvény látogatásától eltiltás). A sportrendezvény látogatásától eltiltás lehetőségéről a szervező a sportlétesítményen kívül és annak területén jól látható hirdetményben köteles tájékoztatást adni, amit – általános szerződési feltételként – magyar, angol, német és a külföldi vendég sportszervezet országa szerinti nyelven is fel kell tüntetni.
(2) A sportrendezvény látogatásától eltiltás időtartama hat hónapnál rövidebb nem lehet és a szervező által szervezett minden sportrendezvényre vonatkozó eltiltás esetén a két évet, míg a meghatározott sportlétesítményre vonatkozó eltiltás esetén a négy évet nem haladhatja meg.
(3) A szervezőnek a sportrendezvény látogatásától eltiltásra vonatkozó döntése ellen a néző bírósághoz fordulhat.
(4) A sportrendezvény látogatásától eltiltható az a személy is, akit a 71. § (3) bekezdése alapján el kellett volna távolítani, de erre azért nem került sor, mert a sportrendezvény helyszínén való szervezői (rendezői) beavatkozás következtében olyan nézői cselekmény volt várható, amely a sportrendezvény biztonságát aránytalanul veszélyeztette volna.
(5) A szervező az általa eltiltott személy nevét, születési helyét és idejét, az eltiltás időtartamát, a sportlétesítmény megnevezését, valamint azon sportrendezvények körét, amelyre az eltiltás hatálya kiterjed, 3 napon belül továbbítja a sportrendészeti nyilvántartásba.
(6) A sportrendészeti nyilvántartásból – a jegyértékesítés és a sportrendezvényre történő beléptetés céljából –
a) a sportrendezvény szervezője,
b) a jegyértékesítést a szervező megbízásából végző személy, valamint
c) a szervező által alkalmazott rendező
igényelhet adatot.

Büntető törvénykönyv

Rendbontás
271/A. § (1) Aki nyilvános rendezvény szervezőjének vagy rendezőjének a rend fenntartása érdekében tett jogszerű intézkedésével szemben erőszakkal vagy fenyegetéssel ellenállást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre bármit bedob.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a rendbontást csoportosan, felfegyverkezve vagy különös visszaesőként követik el.
(4) Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van.
(5) A különös visszaesés szempontjából hasonló jellegű bűncselekmény
a) testi sértés [Btk. 170. § (2)-(4) és (6) bekezdés],
b) hivatalos személy elleni erőszak [229. § (1)-(5) és (8) bekezdés], közfeladatot ellátó személy elleni erőszak [230. § (1)-(2) bekezdés], hivatalos személy támogatója elleni erőszak (231. §),
c) garázdaság [271. § (1)-(3) bekezdés],
d) rongálás [324. § (1)-(6) bekezdés].

Fentiekre tekintettel a rendőrség minden elkövetővel szemben büntetőeljárást indít és a Be. 519.§. alapján – őrizetbe vétel mellett – gyorsított eljárásban az elkövetőt bíróság elé állítja.
A rendőrség minden esetben kezdeményezi a kitiltás mellékbüntetés kiszabását!!!

Szabálysértési törvény

22/A. § (1) A szabálysértési hatóság és a bíróság a büntetés alkalmazása mellett vagy önálló intézkedésként az eljárás alá vont személyt a sportrendezvényen való részvétellel, az odautazással, vagy az onnan történő távozással összefüggő szabálysértés miatt kitilthatja bármelyik sportszövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvényről, valamint bármelyik sportszövetség versenyrendszerében megrendezett sportesemény helyszínéül szolgáló sportlétesítményből.
(2) A kitiltás legrövidebb időtartama hat hónap, leghosszabb időtartama pedig két év.

Rendzavarás

142. § (1) Aki
a) verekszik, továbbá aki mást verekedésre felhív,
b) rendzavarás vagy garázdaság esetén a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy intézkedésével szemben engedetlenséget tanúsít,
elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki nyilvános rendezvényen
a) lőfegyvert vagy robbanóanyagot, illetőleg az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tartva magánál jelenik meg,
b) a rendező szerv vagy a rendőrség biztonságra vonatkozó felhívásának, különösen a helyszín elhagyására vonatkozó rendelkezésének nem tesz eleget,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Az (1)-(2) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van.
(4) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság, a (2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség hatáskörébe tartozik.
(5) E § alkalmazásában nyilvános rendezvény: a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvény, továbbá az olyan rendezvény, amely mindenki számára azonos feltételek mellett nyitva áll.
A Miskolc Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján
B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

7. Bringa Piknik
2024 májusában ismét tokaji bringa-túra, ezúttal bővítve. 2024-ben hetedik alkalommal is elstartol a Bringa Piknik. Lesznek kisebb-nagyobb változta…

További cikkek