2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajok

Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajok

Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajokA Szerencsi Rendőrkapitányság az elmúlt három hónapban közel 40 elkövetővel szemben élt szabálysértési eljárásban bíróság elé állítással. Közülük 26-tal szemben lopás miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a hatóság.

 

A kivágott fától nem látni az erdőt! A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének járőrei a napokban megállítottak két kerékpárját toló férfit a Taktaszada és Taktaharkány közötti útszakaszon. A taktaszadai férfiak a bicikliken összesen 122 kilogrammnyi fát toltak, amelyeket egy közeli akácosból engedély nélkül vágtak ki, majd loptak el. Az előállított elkövetőket őrizetbe vette a rendőrség, majd gyorsított eljárás keretében a bíróság 15-15 000 forintos pénzbüntetést szabott ki velük szemben.

Egy másik esetben két taktaharkányi férfit tartóztatott fel a helyi mezőőr, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy a település külterületéről fát loptak, mintegy 70 kilogrammnyit. Az időközben helyszínre érkező rendőrök mindkét személyt a bizonyítékok alapján előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették őket. A gyorsított eljárás keretében bíróság elé kerülő tolvajok fejenként 30.000 forintos pénzbüntetést kaptak.

 

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mezőőrökkel, polgárőrökkel, erdészekkel és más szervekkel együttműködve, közös akciók keretében kívánja megakadályozni a jogtalan fakitermeléseket. A falopásokhoz kapcsolódó bűnesetek visszaszorítása érdekében a rendőrség minden törvényes eszközt felhasznál.

A falopásokkal kapcsolatos büntetőeljárásokban többek között nagy segítséget jelent a Btk. 77. § d) pontjának 2007. június 01-jei módosítása, miszerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű jogsértések számát csökkenti, ha a rendőrség lefoglalja azokat az eszközöket, amelyeket a bűncselekményeknél használtak az elkövetők, adott esetben fűrészt, baltát, autót egyéb szállítóeszközöket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek