2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Magas állami elismerésben részesült a bűnmegelőzési szakember

Magas állami elismerésben részesült a bűnmegelőzési szakember

Március 15-e, a Magyar Köztársaság Nemzeti ünnepe alkalmából a Magyar Köztársaság Elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyugalmazott rendőri vezetőjének tevékenységét ismerte el.

Dr. Schmitt Pál a Magyar Köztársaság Elnöke a Belügyminiszter előterjesztésére a beosztásában huzamos időn át végzett eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ARANY ÉRDEMKERESZT (katonai tagozat) kitüntetést adományozta

Dudás Péter Pál ny. r. alezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály nyugalmazott osztályvezetőjének.

 

Információs háttér:

A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvényben foglaltak alapján a Magyar Köztársasági Érdemkeresztet a feladatköre alapján illetékes miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt fokozatai:

a) Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt,

b) Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt,

c) Magyar Köztársasági Bronz Érdemkereszt.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható, külön polgári és katonai tagozattal.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek