2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Fotópályázat díjátadó volt a Miskolci Rendőrkapitányságon

A Miskolci Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az *Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére* címmel kiírt belügyminisztériumi pályázat keretein belül „VÉDJÜK MEG ŐKET!” címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdetett.

A pályaművek értékelése megtörtént. A hat főből álló bíráló bizottság részvételével (3 fő külső szakember és 3 fő rendőrtiszt) kiválasztásra került a legjobbnak, legszebbnek, legötletesebbnek talált 14 mű, melyek közül összesen két első díjat két második díjat, kilenc harmadik díjat és egy különdíjat osztottak ki.

Az eredményhirdetésre, a nyertes plakátok kiállítására, valamint a sajtó tájékoztatására január 26-án került sor a Miskolci Rendőrkapitányságon. A díjakat dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság mb. vezetője adja át.

A rendőrség ezzel a projekttel kísérletet tett arra, hogy az alkotók a bűnmegelőzés területén is bemutassák kreativitásukat. A pályázat kiírásával az elsődleges cél az volt, hogy a fiatalok figyelmét is ráirányítsuk a napjainkban egyre inkább elterjedő fiatalkori bűnözésre, a családon belüli erőszakra.

Elsősorban olyan pályaműveket vártunk, melyek az egyre inkább elterjedt és modern digitális technika segítségével készültek, egyben rávilágítanak a mai kor fiataljait fenyegető veszélyekre, felhívják a figyelmet a szenvedélybetegségek terjedésére és veszélyeire, a bűnözés egyre erőszakosabb voltára. A beérkezett pályaművekből vándorkiállítást szervezünk. Az elkészült plakátokat elsősorban oktatási intézményekben, illetve közintézményekben tervezzük kihelyezni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek