q Erős jelszó – védje személyes adatait az interneten is! - Royalmagazin.hu

2024. 05. 28. kedd

Emil, Csanád
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Erős jelszó – védje személyes adatait az interneten is!

Rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az internetes közösségi hálókon esetenként megvalósult már a személyes adattal visszaélés vétsége.

Legutóbb egy miskolci férfi tett feljelentést a Miskolci Rendőrkapitányságon, mivel egy népszerű közösségi internetes oldalon arcképének és adatainak felhasználásával becsületsértő megjegyzéseket tettek vele szemben. A Miskolci Rendőrkapitányság személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet a személyes adatok fokozott védelemének fontosságára!

Az internetes közösségi oldalakra sokan tesznek fel fényképeket és személyes adatokat. Ezeket az információkat a hozzáértők, úgymond könnyen kisöpörhetik. Ezt hívják „spoofing” –nak, ami akár ártatlannak is tűnhet, de a legtöbb esetben előre kiszámíthatatlan károkkal, következményekkel is járhat.

Éppen ezért mindig óvatosan kezelje az interneten közzé tett személyes adatait, fényképeit. Ne feledje el, hogy bármit tesz fel magáról, az interneten mindenki számára elérhető, másolható, tovább publikálható lesz. Éppen ezért mindenki körültekintően kezelje a személyes adatok megosztását, és ne tegyen közzé semmilyen fontos azonosítót a nyilvános oldalakon.

A legtöbb „személyazonosság-lopást” meg lehet előzni, ha a személyes adatokhoz nem lehet könnyen hozzáférni. Többek között célszerű a munkahely, illetve telefonszám, lakhely megnevezésének mellőzése, és minden kódolható információ közlése.

Telefonon se adjon meg személyes adatokat, nem tudhatja, ki a hívó fél. Ne tartsa a PIN kódokat és a jelszavakat a pénztárcájában, vagy autóban!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Túlzott segítőkészsége, majd sápadtsága tette gyanússá azt a férfit, akinek autójában több mint nyolcezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és n…
Időugrás a patikában
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy számlázási láncolat ellenőrzésekor négy gyógyszertárnál állapította meg, hogy gyógyszerészi szolgáltatásról szó…
A rendőrség nevében
Egy miskolci férfi sms-t kapott a „rendőrség nevében” arról, hogy megbüntették, és kérték, kattintson a linkre. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendő…

További cikkek