2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Draskovics Tibor még idén távozik a kormányból
Draskovics Tibor még idén távozik a kormányból

Draskovics Tibor még idén távozik a kormányból

Draskovics Tibor még idén távozik a kormánybólDraskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy miniszteri tisztségéről le kíván mondani – közölte a tárca sajtóosztálya. Az indoklás szerint a tárcavezető azért döntött így, mert „az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd”.

A miniszterelnök a lemondást tudomásul vette. Draskovics decemberben távozik a kormányból.

Bajnai Gordon „sajnálattal, de elfogadta” Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter lemondását – közölte az MTI kérdésére a kormányszóvivői iroda. „Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amelyet minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért” – idézte az szóvivői iroda a kormányfőt.

A Fidesz szerint „végigtekintve Draskovics Tibor botránykrónikáján, bőven itt volt az ideje távozásának”. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője közleményében hangot adott pártja azon véleményének is, hogy „ugyanakkor az egész Gyurcsány-Bajnai kormánynak már régen ugyanezt kellett volna tennie”. Távozásukkal újabb öt hónapnyi kilátástalan vergődést spórolhatna meg Magyarország – írja Navracsics Tibor.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek