2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Az ország számos pontján újraindult a vasúti forgalom

Az ország számos pontján újraindult a vasúti forgalom

Az ország számos pontján újraindult a vasúti forgalomMár csak néhány állomáson sztrájkolnak a vasutasok, így a MÁV vonalain gyakorlatilag megindult a vasúti közlekedés – közölte a MÁV az MTI-vel hétfőn. A Miskolc Tiszai pályaudvaron azonban a MÁV csak az átmenő vonatokat tudja közlekedtetni. Budapesten már nem sztrájkolnak a dolgozók, a Székesfehérvár-Komárom vonalon Mór állomáson és a Győr-Veszprém vonalon Bakonysárkány állomáson azonban igen. Kőbánya-felső állomás dolgozói is felvették a munkát, így a hatvani és az újszászi vonalról is közlekednek vonatok a Keleti pályaudvarig. Hétfőn reggel nyolc órakor már az ország több pontján felfüggesztették a sztrájkot a vasúti dolgozók, így folyamatosan javul a vasúti közlekedési helyzet.

 

Hajnalban szinte az egész országban leállt a vasúti forgalom azt követően, hogy nulla órakor a VDSZSZ megkezdte "időben és térben is gördülő" sztrájkját, a műszakváltásokkal azonban egyre több vasutas veszi fel a munkát, így számos helyen már megindult a közlekedés. Reggel fél nyolckor Szegeden és térségében, valamint Nyíregyházán már beszüntették a sztrájkot, Nagykanizsán nem sztrájkoltak, Szombathelyen pedig olyan kevesen csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, hogy az állomásról minden vonat elindult.

Debrecenben és Nyíregyházán reggel 7 órakor szólították fel a dolgozókat a sztrájk felfüggesztésére, ezt 8 óráig mindenki meg is tette, így ismét járnak a vonatok az Észak-Alföldön – mondta az MTI érdeklődésére Barna István, a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének helyi vezető ügyvivője hétfő reggel. A szakszervezeti vezető közlése szerint "a sztrájk még nincs lefújva", a sztrájkbizottság bármikor dönthet a munkabeszüntetés folytatása mellett.

Pécsről szintén indulnak vonatok, Barcs felől azonban nem érkezett szerelvény. A MÁV szerint a budapesti pályaudvarokon is közlekednek a vonatok és az InterCity-k is elindultak.

Zalaegerszegen a korai órákban a jegyvizsgálók sztrájkja miatt nem indult több szerelvény. Leiner Ildikó, a MÁV nyugat-dunántúli kommunikációs vezetője közölte: a régióban az utazó személyzet között alacsony volt a sztrájk támogatottsága, 45 munkavállalóból hatan nem dolgoztak. Ez főként a Zalaegerszegről induló vonatokat érintette, itt három vonat nem indult el három jegyvizsgáló munkabeszüntetése miatt.

A GYSEV vonalain is járnak a vonatok, az InterCity-k is közlekednek Sopron és Budapest között.

A VDSZSZ sztrájkja miatt a BKV nem érzékelte buszforgalmának növekedését hétfőn reggel, de figyelik az érintett vonalakat, így ha szükség van rá újabb járműveket állítanak forgalomba.

A Népligeti buszállomáson a megszokottnál több utas van, a Volánbusznak tartalék járműveket kellett átcsoportosítania a sztrájk miatt.

 

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek