2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Nemzetközi konferencia és díjátadó ünnepség

A Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat 2013. február 19-én Brüsszelben, nemzetközi konferencia keretében mutatta be uniós és tagállami döntéshozóknak, valamint civil szervezeteknek azokat az ötleteket, amelyek a 2012-ben nyolc országban (Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Macedónia, Magyarország, Szlovákia) a lakosság és civil szervezetek számára meghirdetett projektötlet-pályázaton díjnyertesek lettek. Magyarországon 2012. december 12-én zárult a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-Európai Bankfigyelő Hálózat EU ALAPOK, TE ÉRTED?! közös pályázata, melynek négy magyarországi díjazottja is részt vett a nemzetközi díjátadó ünnepségen.

A Marivaux Hotel Congress & Seminar Centre-ben megrendezett mintegy 80 fős konferencián – melynek fővédnöke Elisabeth Schrödter európai parlamenti zöld párti képviselő és szervezői a Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat, a Föld Barátai Európa és az SFteam for Sustainable Future civil hálózatok voltak – az Európai Bizottság, az Európai Parlament és tagállamok képviselői, valamint európai civil szervezetek munkatársai szerepeltek a mintegy 30 díjazott projektgazda mellett.

A regionális fejlesztést szolgáló alapok – melyek az EU ezer milliárd eurós hétéves költségvetésének második legnagyobb tételét képzik -, sokféleképpen elkölthetőek.

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat uniós támogatással lebonyolított, közös pályázata, az EU ALAPOK, TE ÉRTED?! célja az volt, hogy bemutassa, hogy a civil társadalom és az állampolgárok is számtalan jó ötlettel rendelkeznek arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne és kellene az uniós fejlesztési forrásokat a fenntarthatóság elvei és céljai mentén felhasználni, többek között olyan elgondolásokkal, mint az önellátó, fenntartható gazdasági rendszer kiépítése a helyi pénz bevezetésének segítségével, vagy a hulladékmennyiség csökkenésének előmozdítása a megunt, kidobásra szánt tárgyak cseréjével és kreatív felhasználásával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek