2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Gyerekprogramok a Millenárison

Mi a hátrányos helyzetű gyerekekről sem feledkezünk meg!
Nefelejcs bérlet- Pályázat gyerekprogramokra

Az előző évekhez hasonlóan a Millenáris 2010 őszén három, különböző fókuszú bérletsorozatot indít útjára az óvodás és kisiskolás korosztály számára, melyek közül mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló előadásokat és foglalkozásokat. Lesznek aktuális ünnepekhez kapcsolódó programok, de nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy a gyermekek megismerjék a környezettudatos életmódot. Előadásainkon a megszokott színvonalat élvezhetik a régi kedvencekkel, valamint új fellépőkkel egyaránt.
A 2010-es év „a szegénység és kirekesztettség elleni küzdelem európai éve”. Az év kapcsán, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével összefogva szeretnénk lehetővé tenni, hogy a hátrányos helyzetben élő gyerekek színvonalas programokon vegyenek részt intézményünk keretein belül.
Az együttműködés első lépéseként 2010. május 30-án az ország számos pontjáról közel 400 hátrányos helyzetű gyermek érkezett autóbusszal a Millenáris legendásan népszerű gyereknapi programjára. Az intézmények számára pályázati úton ingyenes utazást is biztosítottunk.
A programsorozat folytatásaként 2010. szeptember 21. – november 30. között az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének közreműködésével Nefelejcs- programsorozat elnevezéssel 4 alkalomból álló bérletet indítunk útjára. A programok tematikája a „szegénység és kirekesztettség elleni küzdelem európai éve” kapcsán számos módon – dráma- és kézműves foglalkozások, koncertek, előadások-  szólítja meg a gyermekeket, ismereteket és főleg élményeket biztosítva számukra. A programon való részvételre illetve az ingyenes, busszal történő utaztatásra hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő intézmények pályázhatnak.
A támogatás elnyerésével a hátrányos helyzetű gyerekek egész napos kirándulás keretében meglátogathatják a Millenárist és részt vehetnek a Nefelejcs-programsorozat egyik alkalmán. Pályázni lehet a Millenárisra külön busszal történő utazás teljes költségének megtérítésére is utólagos elszámolással. Pályázhatnak a segítséggel, fogyatékkal élő, speciális nevelési igényű valamint állami gondoskodásban élő gyermekeket nevelő intézmények, hátrányos, szegény sorban élő családokat tömörítő szervezetek. A pályázat beadási határideje: 2010. szeptember 10. elektronikus formában (e-mail) vagy postai úton.

A pályázatok elbírásában valamint az utaztatás szervezésében részt vesz az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…