2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Szerdán tetőzik a Tisza Tokajnál

A Tiszán készültségi szintet meghaladó árhullám van levonulóban. Emiatt III. fokú készültségi szintet elérő vagy azt meghaladó árhullám várható a Taktaközben. Elöntésre kerülnek a Bodrogzug és az ún. Rakamazi üdülő mély fekvésű területei. Vízborított területté válik a Tisza jp-i hullámtere, kivéve a magasparti jellegű táblákat – ültetvényeket.

A Tisza Tokajnál előreláthatólag 2010. december 14-15-én tetőzik várhatóan 830 cm + 20 cm magassággal.

Folyamatosan frissített Vízkárelhárítási tájékoztató, valamint hidrológiai és hidrometeorológiai tájékoztatás és előrejelzés található a www.ekovizig.hu honlapon.

Csak lassan apad

Szombat óta azoknak a homokzsákoknak az aljánál van a Bódva vízszintje Edelényben, amelyeket még a tavaszi, kora nyári rekordárvíz idején raktak le.

A vízállás aznap reggelre mintegy húsz centimétert emelkedett. Hétfő reggel már hat, illetve hét centiméteres apadást mértek Hidvégardóban és Szendrőben, ennek hatása azonban csak lassan jelentkezik Edelényben. Továbbra is állandó figyelőszolgálatban vannak, az árvízvédelmi készültséget fenntartják. Az Újtemplom úton szivattyúznak, a Bódva úti átemelő szivattyúnál is folyik a munka.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…