2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Rendkívüli körülmények – soron kívüli bejárás

Kazincbarcika – Ahogy korábban beszámoltunk róla, 9 barcikai lépcsőházban kikapcsolták az áramszolgáltatást, így 295 család lift és közvilágítás nélkül éli a mindennapjait kedd óta.

Egy jogi patthelyzet miatt került lehetetlen helyzetbe közel ezer ember, miután az áramszolgáltató a lépcsőházakat kikapcsolta az ellátásból. Így többek között a liftek sem működnek a tízemeletes házakban, ami komoly problémát okoz a magasabb emeleteken lakóknak, a kisgyermekeseknek, időseknek, betegeknek.
Ezt a helyzetet látva Klimon István alpolgármester egyeztetett Csősz Bélánéval, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatójával és soron kívüli bejárást szerveztek az érintett lépcsőházakban. A cél az volt, hogy a rendkívüli helyzetben senki ne maradjon ellátatlanul, vagy magányosan, az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek beszerzése megoldott legyen és az esetlegesen felmerülő egyéb problémákat is jelezni tudják az állampolgárok a szakembereknek.
Pásztor Józsefné, a Házi Segítségnyújtás élelmezésvezetője és kolléganője mind a kilenc lépcsőházat emeletenként végigjárták, mindenhová becsöngettek és felajánlották a segítségüket. Szerencsére az általános tapasztalat az volt, hogy az érintettek nagy része fiatalabb családtagokon és barátokon keresztül megszervezte a saját ellátását. S bár lakók a kialakult helyzet miatt nagyon elkeseredettek, azért megpróbálnak alkalmazkodni és mindenre felkészülve, egymást segítve túljutni ezen a rendkívül nehéz helyzeten.
A tegnapi híradás óta érdemben az ügyben semmi változás nem történt, a lakásszövetkezet és az ügyben érintett lakók lehetetlen helyzetükből egyelőre még mindig nem látják a kiutat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek