2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Nyiszálták a főutcát

A dolognak kétségkívül rossz a „bukéja”: alig pár hónapot bírt ki a Zöld Nyíl-beruházás során épült főutcai burkolat Miskolcon.

A sínek felújítása kapcsán elkészített díszkő-sáv, mint ismeretes, pár napja több helyen felpúposodott. A napokban cserélik, javítgatják.

 

Mint fényképeink illusztrálják, a héten a kivitelező cég kénytelen volt újra kezelésbe venni az érintett területet. A deformáció okául a szakemberek a hirtelen „meleget” nevezték meg; sokan csodálkoznak is a városlakók közül, hogy huszonegynéhány foknál hogy lehet ilyesmiről beszélni… és mi lesz kánikulában?!

Akárhogy is, a fotón látható módszerrel nekiláttak az – ezek szerint korábban alulméretezett dilatációs hézagok – korrigálásának, ami információnk szerint nem a rések tágítását, hanem mélyítését jelenti. Kilencméterenként végezték ezt el a szakemberek a Széchenyi utca megfelelő szakaszán.

Kapcsolódó hír a napokban, hogy egyéb munkálatok miatt mostanában amúgy is megint villamospótló buszok szállítják az utasokat a Tiszai és az Ady-híd között; ezt fejelte meg csütörtökön néhány órán át, hogy egész a Thökölyig pótlóznia kellett egy technikai malőr következtében az MVK-nak. Közlemény tudatta, hogy a projekt keretében végre, úgymond „lakossági igény alapján”, megpróbálják szintbe hozni a Szinvapark előtti kereszteződésben a sínátjárót: tavaly óta ugyanis az autósok arra panaszkodtak, hogy kocsival folyton „bakkanniuk” kell a villamospályán keresztülhajtva. Az illetékesek egy darabig cáfolták-tagadták a panasz jogosságát, utóbb azzal hárítottak, hogy csak jó időben (nyári melegben) lehet a szükséges beavatkozást elvégezni; most eljött ez a jó idő.

Tegyük még hozzá: mint már beszámoltunk róla, részben épp a lakossági felvetésekre reagálva gondolta Kriza Ákos polgármester úgy a napokban, hogy, mondhatni, saját szemével néz utána a dolgoknak – hétfőn kisebb utazást tett villamossal a felújítás által érintett néhány pontján a városnak.

B.A.

 

http://www.youtube.com/watch?v=V3jKJL7xib8&feature=player_embedded

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek