2024. 05. 7. kedd

Gizella
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Közös festés a lakókkal!

 

– a Dialóg Egyesület az Avason a második házban szervezi a közösségi festést

Időpontja: 2012. július 1., vasárnap

A FESSÜNK EGYÜTT! – akció egy olyan program része, amelyben újfajta innovatív  elemekkel próbál meg a Dialóg Egyesület válaszokat adni az Avason jelentkező problémákra. A programot a Nyílt Társadalom Intézet támogatja.



Egy újabb tízemeletes ház lábazatának díszítését célozza az Egyesület az Avas II. ütemében, ahol a leginkább szükség van a változásokra. Az új lábazat amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, a társadalmi szolidaritást, és felelősségvállalást erősíti a helyi lakosokban.

Előzményekről
Az egyesület célja, az észak-magyarországi területek településeinek, kistérségeinek fejlesztése a társadalmi innováció erősítése érdekében, a közösségfejlesztés módszereivel. A helyi lakosság érdekérvényesítő képességének, a helyi nyilvánosságnak, a helyi társadalomnak az erősítése, az életminőség javítása az ott élők erőforrásainak bevonásával.

Az elmúlt tíz évben olyan hátrányos helyzetű településekkel dolgoztak az Egyesület munkatársai, ahol még kevésbé szervezettek az emberek, hiányoznak a civil kezdeményezések, fejlesztő munka szükséges ahhoz, hogy elinduljanak közösségi folyamatok. Városi környezetben, az Avas lakótelepen három éve folyik a munka. Az Avasi Közösségfejlesztési programban a lakótelepen élő emberek aktív társadalmi részvételével igyekeznek változásokat indítani az élhetőbb Avasért.
Július 1-jén, vasárnap újabb közösségi házfestést valósít meg az Egyesület és az Avasi Ifi csapat önkéntesei.
A lakóközösséget végigjárva elindultak a beszélgetések, s felmérésre kerültek a ház lábazatának lefestésére irányuló elképzelések. A festés motívumaiban megegyeztek a lakók, így egy avasi látkép, az Avasi kilátó, illetve a Diósgyőri vár kerül a falra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek