2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Képben vagyunk! Képben vagyunk?

Képben vagyunk! Képben vagyunk?

Képben vagyunk! Képben vagyunk?KÉPBEN VAGYUNK! XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és a Határnyitás 20 éve című kísérő kiállításból nyílt közös tárlat a Miskolci Galériában, amely szemtember 12-éig tekinthető meg.

„Soha annyi kép nem érkezett a Magyar Sajtófotó Pályázatra, mint az idén, 592 szerző pályázott 11 939 felvétellel” – ismertette a számokat Szalay Zoltán fotóriporter, a rendezvény főszervezője. Az elmúlt év képeit mindig a Budapesti tavaszi fesztivál keretében mutatják be a fővárosban, s a legjobb felvételekből rendezett kiállítás ezt követően országos turnéra indul. Ennek keretében jutott el Miskolcra. A 2008-as év eseményeit bemutató tárlat keretében a dunaszerdahelyi magyarveréstől Koszovó függetlenné válásáig számos érdekes eseményt elevenítetenk fel a kiállított fotók.
A magyar sajtófotókhoz társult a Határnyitás 20 éve című kiállítás is – amely a vasfüggőny lebontásáról, az NDK menekültek kiengedését mutatja be a korabeli, első sorban fekete-fehér felvételek segítségével. Az Európai Bizottság támogatásával színvonalas magyar-angol nyelvű kiadvány is készült hozzá. A tervek szerint a retro kiállítást több európai városban is bemutatják majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek