2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Jogszerűek voltak a kifizetések Ózdon

Jogosan kapott húszmillió forintos jutalmat Ózd korábbi jegyzője. Dr. Csiszár Miklós azok után vehette föl az imént említett összeget, hogy előtte fegyelmivel elbocsátotta a korábbi képviselő-testület. A vizsgálat lezárult, a bíróság szerint minden jogszerűen történt. Dr. Csiszár Miklós húszmillió forintos jutalma ellen hiába tett feljelentést a Fidesz ózdi szervezete, jogsértést vagy bűncselekményt nem állapítottak meg. A fegyelmivel elbocsátott, majd a bíróság döntése után az állásába visszahelyezett köztisztviselő az igazságszolgáltatás szerint jogosan jutott a pénzéhez. A jobboldali párt kivizsgáltatta az előző polgármester, Benedek Mihály által kötött tanácsadói szerződéseket, de itt sem találtak kivetnivalót.

– A jegyző ügyében tett feljelentésünk, és a tanácsadói megállapodások tárgyában szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában beszüntette az eljárást – foglalta össze a Városházára megérkezett határozat lényegét Vitális István, a Fidesz ózdi elnöke. Gondolkodunk rajta, hogy tegyünk-e további lépéseket, esetleg panasszal éljünk a határozattal szemben. Abban bízunk, hogy az ügyészség esetleg a tanácsadói szerződésekkel kapcsolatban esetleg felülvizsgálja a nyomozóhatóság ítéletét, mert álláspontunk szerint ott még lenne keresnivaló. A szükséges iratokat természetesen el fogjuk küldeni, nagyon bízunk benne, hogy ezzel még nem ért véget a vizsgálat, mert a város kasszájából nagyon hiányzik ez a pénz.

Az ügyekben összesen ötvenmillió forintos kifizetés történt. A korábbi jegyző jutalmával kapcsolatban az volt a döntő, hogy az előző képviselő-testület utólag elfogadta az előterjesztést. Akkor, amikor módosították a költségvetést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek