2024. 07. 3. szerda

Kornél, Soma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Első Lions day Miskolcon

Első Lions day Miskolcon

Első Lions day MiskolconElső alkalommal rendezik meg Miskolcon a Lions Dayt március 24-én, amivel a városunkban működő három klub népszerűsíteni szeretné a mozgalmukat. A programok délelőtt 10:00 tól indulnak, és késő estig tartanak. Miskolcon is újszerű, egész napos egészségügyi karitatív és egyben szórakoztató program várja majd a miskolciakat a művészetek házába, a Lions klubok és a Misek kft jóvoltából.

A Lions mozgalom 1917-ben indult útjára az egyesült államokból. Három év múlva már nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen Kanadában is megalakult egy klub. Ma már 185 országban van jelen az egyesület, Magyarországon pedig jelen pillanatban 49 egyesület működik a Lions klub égisze alatt.

A Lions day megünneplése a nemzetközi kormányzótól indult ki, és a magyar kormányzó is támogatja a programsorozathoz való csatlakozást. A klubok március 19. és 27-e között az ország különböző területein rendezik meg a Lions dayt. A miskolci egyesületek 24-én szeretnék népszerűsíteni a mozgalmukat.

A három miskolci klub eddig is sorozatosan egyeztetett egymással a rendezvények és a támogatások területén, és abban is megegyeztek, hogy három fő dolgot szeretnének támogatni. Elsősorban a fogyatékkal élők és a látássérültek segítését helyezték előtérbe, de új kezdeményezésként a környezetvédelmet is szeretnék segíteni munkájukkal. A programsorozat egy bevezető nappal kezdődik Szegeden március 19-én.

A miskolciak egészségügyi és kulturális programokat terveznek. Koleszár Lajos a Misek kft elnöke elárulta, hogy a kilátogatók részt vehetnek látás, színlátás vizsgálaton, valamint tüdőszűrésen, csontsűrűség mérésen, és egész nap lehetőség nyílik arra, hogy kötetlenül beszélgethessenek egy szemész szakemberrel az érdeklődők.

Nagy segítséget jelentenek az esemény lebonyolításában a Lévay József Református Gimnázium diákjai, akik citromsárga pólóban lesznek láthatóak, és hirdetik majd az eseményt.

Az egész napos program zárásaként, a klub tagjai Érdi Tamás zongorahangversenyére, a Művészetek házába invitálják az esemény résztvevőit.

 

Vajtó László

 

Első Lions day Miskolcon

Első Lions day Miskolcon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …
„Elf Bar” roadshow
Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt szólított meg országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségüg…