2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Budapest népszerű utcái – egykor és most

Hol szeretnének a legtöbben ingatlant vásárolni?

Minden nagyvárosnak vannak menő utcái, nincs ez másképp a mi fővárosunkkal sem. Budapest utcáinak divatja az évek során sokat változott, tükrözve a város történelmét és kulturális fejlődését, átalakulását.

A 19. század végén vált például a Váci utca Budapest első számú bevásárlóutcájává, és
lett a felsőbb társadalmi rétegek kedvenc találkozóhelye, csakúgy, mint az 1876-ra kiépült Sugárút, a később átnevezett Andrássy út, ahol a legszebb paloták, kávéházak, luxusüzletek álltak. Ez az út a mai napig a magyar főváros egyik legimpozánsabb része. A 20. század elején lett felkapott a Király utca és a Nagymező utca, ezek egyébként a színházakkal, szórakozóhelyekkel, éttermekkel ma is ugyanúgy a kulturális élet központjainak számítanak, ehhez zárkózott fel az 1990-es évektől a Liszt Ferenc tér, kávézóival, éttermeivel és persze a Zeneakadémia közelségével, valamint a Kazinczy utca a romkocsmákkal, fiatalok által gyakran látogatott szórakozóhelyeivel. A mai budapesti életben érdekes színfolt még Budán a Bartók Béla út, ahol számos galéria, kávézó és étterem nyílt az utóbbi években, és szintén nagyon közkedvelt a Ráday utca, ahová a gasztronómia szerelmeseinek is van
miért ellátogatniuk a helyi és a nemzetközi konyha tesztelésére.
Ezek tehát a város állandó lakói és vendégként érkező látogatói számára a legizgalmasabb utcák. De vajon minek alapján alakul a legnépszerűbb belvárosi utcák toplistája?
„A fenti szempontok természetesen az ingatlanpiacon is ugyanúgy jelen vannak” – mondja Ben-Ezra Orran, a belvárosi ingatlanok specialistája, a Central Home szakértője. –„A lokáció nagyon fontos, a könnyen, akár gyalogosan, akár tömegközlekedéssel jól megközelíthető ingatlanok mindig keresettebbek. Sokaknak fontos szempont a parkolási lehetőség is, ami ugye a Belvárosban nem egyszerű feladat, de a bejelentett lakosok részére az önkormányzat biztosítja a díjmentes vagy nagyon kedvezményes parkolókártyát. A látnivalók közelsége, a Duna, a menő éttermek, kávézók, múzeumok, galériák környéke is mindig nagyon népszerű.”
A belvárosi ingatlanpiacon, amely 6 budapesti kerületet érint, jelenleg ezek a legnépszerűbb
környékek, utcák, ahol néha a kereslet nagyobb, mint a kínálat.
V. kerület

 a Parlament és a Kossuth Lajos tér környéke
 Duna-parti, dunai panorámás ingatlanok
 Erzsébet tér és a Szabadság tér és a környező utcák

VI. kerület
 Andrássy út és a Király utca közötti szakasz
VII. kerület
 a Gozsdu-udvar környéke
 a Klauzál tér (élénkülő érdeklődés a felújítások miatt)
VIII. kerület
 a Nemzeti Múzeum környéke, a Palotanegyed
 Bródy Sándor utca
 Szentkirályi utca
IX. kerület

 Ráday utca
 Ferenc tér környéke

XIII. kerület
 Pozsonyi út
 Szent István Park – utóbbiaknál mindig kiemelkedően nagy a kereslet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek