2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Akinek Isten megérintette a homlokát…

Kazincbarcika – „Forgácsok” – ezt a címet viseli Mezey István festő és grafikus művész jubileumi tárlata, mely rendhagyó módon, két helyszínen is várja a közönséget.

Mindenki „Pista bácsija” Kazincbarcika legismertebb és legelismertebb személyisége – mondta róla Szitka Péter polgármester -, Ő a város ikonja, aki képeivel a művészvilágban, grafikáival, illusztrációival pedig a közéletben hagy kitörölhetetlen nyomokat… Vonalai, stílusa, festményei, rajzai, illusztrációi annyira egyediek, hogy bárhol és bármikor felismerhetőek, legyen szó egy képről, egy könyvről, vagy éppen egy ünnepi meghívóról.
Mezey István „kévébe kötött kalászai” – ahogy Hajdú Imre hírlapíró titulálta a kiállítás képeit a megnyitón – egészen a művész gyermekkori emlékeiig nyúlnak vissza, de napjaink meghatározó eseményei is felfedezhetőek a vásznakon. Sőt, olyan ritkaságszámba menő rajzok is láthatóak, melyeket maga Mezey István csak „Forgácsok”-nak titulált és egy impozáns albumban gyűjtött össze.
„Fogalmam sincs, hogy hogyan születnek a képek, csak teszem a dolgom és jól érzem magam!” – ezt maga Mezey István nyilatkozta a tárlat kapcsán. Aztán boldog mosollyal az arcán magához ölelte unokáit, és a nagyra becsült művészből pillanatok alatt jóságos nagypapa lett, olyan, akinek Isten már megérintette a homlokát…
Mezey István tárlata március 12-ig tekinthető meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…