2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF

Franciaágyárak – mit kell tudni róluk?

Az ágyak, franciaágyak árának megértéséhez alaposabban érdemes megismerni minden tényezőt, amely kihat a végső árra. Ezek ismerete segít, hogy megértsük az ágyak árazását, és hogy tudatosabban választhassuk ki saját bútorunkat, ismerve a kritériumokat. Nézzük!

Az ágyak árazása

 

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen tényezők befolyásolják egy franciaágy árát, akkor sokkal következetesebbek tudunk lenni az ágy kiválasztásakor. Ebben az esetben könnyebb lesz eldönteni, hogy milyen kárpitozás, matrac és ágyméret felel meg nekünk.

 

Ez a tudás pedig ahhoz is hozzásegít minket, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban vegyük meg a számunkra tökéletes franciaágyat a MyBútortól.

 

Főleg, ha tisztában vagyunk azzal, hogy sokszor a jó minőségű anyagokból gyártott, első osztályú ágyak, a legjobb matraccal elérhető áron kaphatóak. Ennek pedig az az oka, hogy nem a legutóbbi divat szerint készült ágyról van szó, hanem egy régebbi kollekció darabjáról.

 

Éppen ezek miatt a tényezők miatt érdemes tájékozottnak, tudatosnak és szemfülesnek lennünk.

Rugózás és kényelem

 

Az ágyak árát erősen befolyásolja a hozzájuk tartozó, esetleg beléjük épített matrac minősége és ára. Egy elegáns és kényelmes franciaágy akkor az igazi, ha a matrac is jó minőségű. A táskarugós matrac kevésbé drága kivitelezésnek számít. Sokan elavultnak tartják, pedig manapság ezeket a rugókat is a lehető legmodernebb szemlélettel és tervezéssel gyártják, ezért a mai rugós matracok már teljesen más színvonalat képviselnek, mint évekkel ezelőtti társaik.

 

A hideghabos matrac és a memory matrac már drágábbnak számítanak. Ezek modern szivacsmatracok, nagyon jól támasztják alá a gerincet. A legújabb eredmények szerint a közepesen kemény szivacs hat a legjobban testünkre, gerincoszlopunkra, ugyanis a puha matrac nem ad tartást gerincünknek, de a túl kemény matrac sem optimális. Egyedül a közepesen kemény matrac képes a megfelelő súlypontokon alátámasztani testünket, miközben olyan mértékben igazodik testünk vonalához, hogy alvás közben el tudjunk lazulni.

 

A legdrágább matracok a gélmatracok és a bonellrugós kivitelezésű darabok. Érdemes tehát a matracoknak is utánaolvasni, mikor ágyat választunk, hiszen nem biztos, hogy a mi gerincünknek pont a legdrágább matrac lesz majd kényelmes.

Franciaágyméretek

Minél nagyobb egy franciaágy, annál drágább. Ez a megállapítás a kanapék esetében nem feltétlenül működik, de az ágyakra általában igaz.

 

A legkisebb méretű franciaágy a 140 x 200 cm-es. Általában egyszemélyes hálószobákba ajánlott, vagy legalábbis olyan esetre, amikor rendszeresen csak egy ember alszik benne. Két főnek hosszú távon kényelmetlen lehet.

 

A 160 x 200 cm-es franciaágy az általános sablonméret. Már kényelmes két fő számára is, azonban vannak nála kényelmesebb és nagyobb méretek. Például a 180 x 200 cm-es ágyak, melyek már igazán tágas szobában férnek el. Ezek már nagy méretű ágynak számítanak./X/

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek