2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
Paradicsomleves

Paradicsomleves

ParadicsomlevesHozzávalók:

1/2 liter paradicsom sűrítmény,
1 közepes vöröshagyma,
1 evőkanál olaj,
1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors,
1 lapos evőkanál cukor,
Ízesítés:1-2 szál zellerzöld és bazsalikom
10 dkg rizs

Elkészítés:

Az olajat felforrósítom, a hagymát kettévágom, a vágási felületét is kicsit megpirítom. Hozzáteszem a keményítőt, párat kavarok rajta. Felengedem lassan kavargatva egy bögre hideg vízzel, hozzáöntöm a paradicsomsűrítményt, amlyet a nyáron magam főztem be, így kicsit ízesített, van benne: paprika, zeller, só. Ezért kevés sót, borsot és cukrot adok hozzá, beleteszem a zellerzöldet és a bazsalikomot, majd felforralom. Beleteszem a rizst, fölrottyantom és letakarom amíg a rizs megpuhul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek