2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
Jókai bableves

Jókai bableves

Jókai bablevesHozzávalók:


50 dkg tarkabab,

50 dkg füstölt csülök vagy oldalas,

2 gerezd fokhagyma,

8-10 szem bors,

20 dkg füstölt kolbász,

2 babérlevél,

3 dkg liszt,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 ek.olaj,

1 mk.p.paprika,

2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,

1/2 hegyes zöldpaprika.

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a füstölt húst és a babot.A meghámozott fokhagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A füstölt húst a babbal fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a “teatojást”.Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a kolbászt,és az egészet puhára főzzük. A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk. Végül savanyítjuk,sózzuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bográcsgulyás
Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 6 burgonya, 1 paradicsom, 1 erős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, zsiradék pirospaprika, 1 …
Paradicsomleves
Hozzávalók: 1/2 liter paradicsom sűrítmény, 1 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 púpos teáskanál étkezési keményítő, só, bors, 1 lapos evő…
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók: - ½ kg hús– sertés, őz, vaddisznó, pulyka- kockára vágva - sárgarépa 4 db - fehérrépa 2 db - zöldborsó 20 dkg - gomba 15 dkg - hagy…

További cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum