2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Jókai bableves

Jókai bableves

Jókai bablevesHozzávalók:


50 dkg tarkabab,

50 dkg füstölt csülök vagy oldalas,

2 gerezd fokhagyma,

8-10 szem bors,

20 dkg füstölt kolbász,

2 babérlevél,

3 dkg liszt,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 ek.olaj,

1 mk.p.paprika,

2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,

1/2 hegyes zöldpaprika.

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a füstölt húst és a babot.A meghámozott fokhagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A füstölt húst a babbal fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a „teatojást”.Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a kolbászt,és az egészet puhára főzzük. A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk. Végül savanyítjuk,sózzuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek