2021. 11. 30. kedd

András, Andor
1 EUR 369 HUF
1 GBP 436 HUF
Jókai bableves

Jókai bableves

Jókai bablevesHozzávalók:


50 dkg tarkabab,

50 dkg füstölt csülök vagy oldalas,

2 gerezd fokhagyma,

8-10 szem bors,

20 dkg füstölt kolbász,

2 babérlevél,

3 dkg liszt,

1 közepes fej vöröshagyma,

1 ek.olaj,

1 mk.p.paprika,

2 dl tejföl,ecet vagy citromlé,

1/2 hegyes zöldpaprika.

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a füstölt húst és a babot.A meghámozott fokhagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.A füstölt húst a babbal fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a “teatojást”.Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a kolbászt,és az egészet puhára főzzük. A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk. Végül savanyítjuk,sózzuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…
Hozzávalók:   500 g friss zöldspárga   kis csokor friss kapor   2 gerezd fokhagyma   2,5 dl natúrjoghurt …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum