2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleveshozzávalók:
1 fej brokkoli
1 db krumpli
2 dl tejszín
1 kanál liszt
1 csipet szerecsen dió

Elkészítés:

Megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit., és megtisztítom a burgonyát. Felteszem egy fazékba főni, úgy, hogy a víz éppen csak lepje el. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom. A tejszínt  elkeverem a liszttel, és hozzáadom a megfőtt leveshez. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még leht higítani. Visszateszem a tűzhelyzre és felfőzöm egy percre újra.

Levesbetétnek fűszeres pirított zsemlekockát, és sajtkockákat adok hozzá, és tálaláskor megszórom a tetejét néhány szem pirított tökmaggal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek