2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
IMG 0033 4

Töltikével rakott hús

Hozzávalók:IMG 0033 4
12 szelet hosszúkaraj vagy csirkemell

Töltikéhez:
2 zsömle,
2 tojás,
2 fej vörös hagyma,
10 dkg csirke máj,-vagy gomba, vagy mindkettő,
20 dkg vaj,
petrezselyem,
fűszerek, só, bors

Elkészítés:

A hússzeleteket egy kicsit megklopfoljuk, és befűszerezzük:só,bors, esetleg sómentes fűszerkeverék.

Elkészítjük a tölteléket, a szokásos módon: a hagymát megdinszteljük, a zsömléket beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és összekeverjük a tojással,hagymával, fűszerekkel. Ha szeretjük a csirkemájat, akkor 10 dekányit belekaparunk, és hozzátesszük a földarabolt gombát.

Egy picit magasabb tepsiben, szépen sorozzuk a hússzeleteket, és a tölteléket. Amikor kész a tetejére tesszük a vajat, és sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…