2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
Pásztor pite

Pásztor pite

Pásztor piteHozzávalók:

4 lilahagyma

4 sárgarépa

50 dkg darált hús

50 g vaj

2-3 babérlevél

kakukkfű

őrölt bors

1-2 ek paradicsomsűrítmény

½ l húsleves alaplé

25 dkg zöldborsó

1 kg burgonya

1 dl tej

12 dkg vaj

2 tojássárgája

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a hús alaplevet és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.

A húsos mártást egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, majd a burgonyapürét rásimítjuk

Szép pirosra sütjük a sütőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ukrán gyerekek a Ráth-villában
Már három alkalommal fogadott az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztálya a háború miatt jelenleg hazánkban élő ukrán gyerekeket kifejezetten ne…