2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF
Pásztor pite

Pásztor pite

Pásztor piteHozzávalók:

4 lilahagyma

4 sárgarépa

50 dkg darált hús

50 g vaj

2-3 babérlevél

kakukkfű

őrölt bors

1-2 ek paradicsomsűrítmény

½ l húsleves alaplé

25 dkg zöldborsó

1 kg burgonya

1 dl tej

12 dkg vaj

2 tojássárgája

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a hús alaplevet és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.

A húsos mártást egy hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, majd a burgonyapürét rásimítjuk

Szép pirosra sütjük a sütőben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…

További cikkek