2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi  húsos palacsintaHozzávalók:
16db sós palacsinta,
1 kg darálthús, /lehet vegyes: marha, sertés, pulyka/
2 fej vöröshagyma,
olaj,
1/2 l tejföl,
5 dl tejszín,
20 g liszt,
só,
űszerpaprika,
őrölt bors

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst ledaráljuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük.
Alevében készítjük a mártást, amit tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk.
A húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró mártással bevonjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…