2023. 04. 1. szombat

Hugó
1 EUR 380 HUF
1 GBP 432 HUF
Görögös csirkecomb

Görögös csirkecomb

Görögös csirkecombHozzávalók:

8 szép csirkecomb,
olaj,
zöldpaprika,
paradicsom,
hagyma,
oliva bogyó,
fűszerek: só, bazsalikom
egy deci fehér bor


Elkészítés:

A tepsibe, olajat öntök, vastag karikára vágom a hagymákat, ráhelyezem a megfűszerezett csirkecombokat, amelyet előtte bedörzsöltem sóval, bazsalikommal. Rákarikázom a tetejére a paprikát, a meghámozott paradicsomot, az olajbogyókat, a deci fehér borral leöntöm és beteszem a sütőbe, lefóliázva. Amikor már szépen megsültek a tetején a zöldségek, kiemelem alóluk a combokat, és a tetejükre helyezem, majd pirosra, ropogósra sütöm őket, már fólia nélkül.
Nagyon finom burgonya pürével, de tálalhatom knédlivel is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…

További cikkek