2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulyka

Gesztenyével töltött pulykaHozzávalók:
1 kisebb pulyka
2 zsemle
2 tojás
20 dkg gesztenyemassza, vagy főtt gesztenye
2 dl tej
2 fej hagyma
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió, liszt, vaj

Elkészítés:

A tejben megáztatjuk a zsemlét és kinyomkodjuk. Az egészben lévő pulykát  kinyitjuk, a leeső részeket megdaráljuk. A töltelékhez a gesztenyemasszát a kinyomkodott zsemlét, a darálthúst, a tojást összekeverjük és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A pulykát enyhén megsózzuk, borsozzuk és megtöltjük a töltelékkel. Összevarrjuk, vagy hústűvel tűzzük. Vízzel felöntjük, és sütőben készre pároljuk fóliával letakarva. Amikor megpárolódott levesszük a fóliát, és a saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük. Általában vajon sült gyümölccsel tálalom, amelyekbe csipetnyi fahéjat teszek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek