2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenyeHozzávalók:

1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb,

10 dkg füstölt szalonna,

20 dkg hagyma,

4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál morzsolt majoránna,

2 kg burgonya

Elkészítés:

A húst 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Csak a végén szórjuk hozzá a majorannát, hogy ne keseredjen meg.
Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, – aki tesz bele – sós vízzel puhára pároljuk. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, és a kockára vágott megsütött burgonyát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek