2022. 12. 8. csütörtök

Mária
1 EUR 411 HUF
1 GBP 475 HUF

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenyeHozzávalók:

1 kg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb,

10 dkg füstölt szalonna,

20 dkg hagyma,

4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál morzsolt majoránna,

2 kg burgonya

Elkészítés:

A húst 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Csak a végén szórjuk hozzá a majorannát, hogy ne keseredjen meg.
Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, – aki tesz bele – sós vízzel puhára pároljuk. A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, és a kockára vágott megsütött burgonyát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…
Vadas hús zsemlegombóccal
Hozzávalók: vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller) 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kg sertéshús vagy marhahús 4+2 evőkan…
Pásztor pite
Hozzávalók: 4 lilahagyma 4 sárgarépa 50 dkg darált hús 50 g vaj 2-3 babérlevél kakukkfű őrölt bors só 1-2 ek paradicsom…

További cikkek

A multik globális termelési láncainak aljára száműzött magyar munkavállalók OECD statisztikák szerint 30%-kal többet dolgoznak, mint egy átlagos német…