2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF
Szőlős őszköszöntő

Szőlős őszköszöntő

Szőlős őszköszöntőSzokás szerint egy egyszerű, de annál finomabb recept, amely édes tanúságául szolgál annak, hogy a szőlő nem csak borba jó, de süteménybe is nagyon finom.


Hozzávalók:

•    40 dkg liszt
•    20 dkg vaj
•    2 tojás
•    12 dkg cukor
•    kb. fél doboz tejföl
•    fél citrom

Tetejére:

•    1 kg szőlő
•    10 dkg porcukor
•    10 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula
•    fahéj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a két egész tojást, a cukrot, a fél pohár tejfölt és fél citrom reszelt héját. Ezt összedolgozzuk, és minimum fél órán át pihentetjük. Míg a tésztánk pihen, a szőlőfürtöket leszemezzük, megmossuk, a diót pedig összekeverjük a porcukorral és az őrölt fahéjjal.
A tészta 2/3 részét egy kisebb tepsibe simítjuk, rászórjuk a diós-cukros keverék felét, utána a szőlőt, majd a maradék cukros diót. Ezek után a fennmaradt tésztával berácsozzuk a művünket, s előmelegített sütőben előbb 200 C0-on 5 percig, majd közepes hőfokon készre sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek