2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nem tárgyal a Ház az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről
Nem tárgyal a Ház az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről

Nem tárgyal a Ház az állami cégvezetők fizetésének csökkentéséről

Nem tárgyal a Ház az állami cégvezetők fizetésének csökkentésérőlNem vette tárgysorozatba a Ház hétfőn azt az országgyűlési határozati javaslatot, amelyben az állami vállalatok és intézmények vezetőinek „elfogadhatatlanul magas fizetésének radikális csökkentését” indítványozta három fideszes politikus. Az Országgyűlés 164 igen, 175 nem és 7 tartózkodás mellett döntött így. A tárgysorozatba vételt a Fidesz és a KDNP politikusai mellett két MSZP-s, egy SZDSZ-es és 13 független képviselő támogatta. Szijjártó Péter (Fidesz) szeptember 16-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy a kormány radikálisan csökkentse az állami cégek vezetőinek fizetését.
 
Az ellenzéki képviselője, parlamenti szavazás előtti felszólalásában hangsúlyozta: az állami cégek vezetőiről az elmúlt időszakban derült ki, hogy több millió forintos havi jövedelemmel rendelkeznek, ami „nemcsak tűrhetetlen, hanem pofátlanság is”.

Hozzátette: ha az MSZP ismételten nemmel szavaz egy, az állami vezetők fizetését csökkentő törvényjavaslatra, akkor a szocialisták falaznak a milliós végkielégítéseket zsebre tevőknek.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek