2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A népszámlálási törvényről dönt ma az Országgyűlés
A népszámlálási törvényről dönt ma az Országgyűlés

A népszámlálási törvényről dönt ma az Országgyűlés

A népszámlálási törvényről dönt ma az OrszággyűlésA 2011-es népszámlálásról szóló törvényjavaslatról dönt az Országgyűlés ma, ötnapos ülésének első napján. Az előterjesztés szerint Magyarországon 2011. október 1-je és november 30-a között veszik fel a polgárok adatait. A népszámlálás során az adatszolgáltatás a természetes személyekre vonatkozóan a nem, a születési idő, az állampolgárság, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás, a családi állapot, a jelenlegi és egy évvel korábbi lakóhely, a születési hely, a háztartások és családok összetétele, az iskolai végzettség, a gazdasági aktivitás, a foglalkozás, a munkáltató, a lakáshasználat jogcíme tételekre terjed ki.
 
Az adatszolgáltatás – a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás jelzésének kivételével – kötelező. A népszámlálás során a megkérdezettek családi és utónevét a népszámlálási kérdőívre felvenni nem szabad.

Döntenek a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló törvény módosításáról, amely azt tartalmazza, hogy a bolognai rendszerre való átállás miatt lesz egy kétéves átmeneti időszak, amikor a külföldön szerzett oklevele elismerését kérő megjelölheti, hogy az oklevele által tanúsított végzettségi szintet főiskolai vagy egyetemi végzettségi szintként, avagy alapfokozatként vagy mesterfokozatként kéri elismerni.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek