2023. 03. 22. szerda

Beáta, Izolda, Lea
1 EUR 389 HUF
1 GBP 442 HUF

Ostoros kalács mákosan, vagy kakaósan

Hozzávalók Tésztához:
60 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
3 evőkanál étolaj
4 dl langyos tej
3 tojássárgája
5 dkg élesztő
1 pici só

Töltelékhez:
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
3 evőkanál keserű kakaópor

vagy

500 g darált mák
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
1 tasak vanilia cukor
1 citrom héja

A tetejére:
Kenéshez 1 egész tojás

Elkészítés

Egy tálban a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tészta többi alkatrészét, és addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva legalább 50 percig kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és hat részre osztjuk. A lágy margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadva az átszitált kakaót is, vagy a mákot megfőzzük a hozzávalókkal együtt. Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és a kakaós krémmel, vagy a mákkal megkenjük.

A téglalapok rövidebb oldalát picit behajtjuk, így tekerjük fel a tésztát. 3-3 rudacskát copffá fonunk, majd az így kapott két kalácsot magas falú tepsibe tesszük, melyet előtte jól kikentünk. 15 percig kelesztjük, majd megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…
Bényei szelet
Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 17 dkg cukor 8 dkg vaj, vagy zsír 2 kk kakaó 2 késhegynyi szalalkáli Közé: babapiskóta, vagy …

További cikkek