2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Mandulás-sárgarépás kocka cukormázzal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

40 dkg sárgarépa, 1citrom reszelt héja, 3 evőkanál citromlé, 40 dkg mandula ledarálva, 8 dkg liszt, 9 tojás, 2 púpozott teáskanál sütőpor, 25 dkg finom kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 3-4 evőkanál sárgarépalé, tetszés szerint a díszítéshez: tejszínhab, olvasztott csokoládé, pisztácia (nem sózott, ledarálva)

 

 

Elkészítés:

A finomra lereszelt sárgarépát a citromhéjjal és 2 evőkanál citromlével összekeverjük. A ledarált mandulát és a sütőport a lisztbe vegyítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a kristály és vaníliás cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. A reszelt sárgarépát és a mandulás lisztet összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszához vegyítjük. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 175 fokon 45 perc alatt arany barnára sütjük. A sütőből kivéve, rácsra téve hűlni hagyjuk.

Miután kihűlt a porcukorból, 1 evőkanál citromléből és 3 evőkanál sárgarépa léből kevert mázzal bekenjük, és száradni hagyjuk. Olvasztott csokoládémintával díszített tányéron adjuk fel az asztalra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek