2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Diós- meggyes tortahajó (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Diós- meggyes tortahajó (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók

A piskóta tésztához: 8 tojás, 4 evőkanál rétesliszt,

8 evőkanál pörkölt darált dió, 8 evőkanál kristálycukor, fél csomag sütőpor.

A diókrémhez:20 dkg kristálycukor, 1 dl tej, 20 dkg darált pörkölt dió, 20 dkg házi vaj

A díszítéshez: 30db magvalt meggy (befőtt is lehet)

Megjegyzés:(Aki szereti a konyakos meggyet a meggyet konyakba beáztathatja)

Aki még  meggyesebben szeretné a tortát – még 30-50 szem meggyet tehet a megkent piskótalapokra is.

 

Elkészítés:

 

8 tojásos piskótatésztát sütünk a hozzávalókból annyi a különbség, hogy nem sima lisztet, hanem réteslisztet a pörkölt darált dióval elkeverve tesszük a piskótatészta masszába.

A piskóta masszát a sütőtepsibe egyenletesen beleöntjük, (ne nagyon törjön)  és behelyezzük az előmelegített sütőbe.

180 fokon kb 30 percig sütjük addig elkészítjük a krémet:

A cukrot a tejet  a darált pörkölt diót egy lábosba tesszük és felfőzzük.

Ha kihűlt, elkeverjük a vajjal, majd ezzel a krémmel a három hosszában elvágott piskótánkat megtöltjük. Hagyjunk a krémből a torta tetejére és oldalára is.

Majd a magvalt meggyel díszítjük.

Aki szereti a meggyet a krémmel megkent tortalapokra is tehet még.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum