2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Habos almaszeszély (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Habos almaszeszély (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

6 tojásból készült piskóta (ld. piskótatekercs)

4-6 db alma

3 dl víz

1 dl cukor

habhoz

1 dl cukor

3 tojásfehérje

 

elkészítés

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Kivajazunk egy sütőformát, elhelyezzük benne a piskótalapot.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ebben puhára pároljuk a meghámozott, szeletekre vágott almát. Amikor kész, lecsöpögtetjük a gyümölcsöt.

A megmaradt szirupot kenőtollal rákenjük a piskótalapra, erre helyezzük az almaszeleteket.

A tojásfehérjéből a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére.

A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt nem kap.

Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon.

Kihűlés után szeletelve kínáljuk.

 

Megjegyzés: Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Régebben elősütött linzeralapra kent boszorkánykrémmel késztették ezt a süteményt, és enyhe tűzön ropogósra szárították.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek