2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Desszertek
  • »
  • Habos almaszeszély (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Habos almaszeszély (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

hozzávalók 4 főre

6 tojásból készült piskóta (ld. piskótatekercs)

4-6 db alma

3 dl víz

1 dl cukor

habhoz

1 dl cukor

3 tojásfehérje

 

elkészítés

A sütőt 175 fokra előmelegítjük.

Kivajazunk egy sütőformát, elhelyezzük benne a piskótalapot.

A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ebben puhára pároljuk a meghámozott, szeletekre vágott almát. Amikor kész, lecsöpögtetjük a gyümölcsöt.

A megmaradt szirupot kenőtollal rákenjük a piskótalapra, erre helyezzük az almaszeleteket.

A tojásfehérjéből a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére.

A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt nem kap.

Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon.

Kihűlés után szeletelve kínáljuk.

 

Megjegyzés: Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Régebben elősütött linzeralapra kent boszorkánykrémmel késztették ezt a süteményt, és enyhe tűzön ropogósra szárították.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Vaníliás kifli
Hozzávalók: 42 dkg liszt 30 dkg sütőmargarin 22 dkg darabolt dió 15 dkg porcukor vaníliás porcukor Elkészítés A puha margarint …
Hozzávalók:   • 1 zacskó kerekpiskóta (puha) • 1 zacskó keksz • 3 alma • 20 dkg margarin   • 20 dkg barnacukor • Fahéj, citromlé…
Hozzávalók a Jetty-tortához: • 20 dkg + 20 dkg = 40 dkg porcukor • 15 dkg + 20 dkg = 35 dkg margarin   • 2 tojás • fél csomag sütőpor • 30 …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum