(Zabpelyhes túrógombóc)
Hozzávalók:
500 dkg túró
4 db tojás
4 evőkanál nyírfa cukor
12 evőkanál zabpehely (lehetőleg aprószemű)
1 csipet só
Elkészítés:
A túrót a cukorral, sóval összekeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a zabpelyhet (szükség esetén tegyünk még bele zabpelyhet), minimum 20 percig pihentetjük, ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és sós, lobogó vízben, újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Ekkor feljönnek a víz tetejére. Hideg vízbe szedjük kihűlni, majd kiszedjük és pirított zabpehelyben, vagy szeletelt mandulában megforgatjuk. Cukros, enyhén fahéjas natúr joghurttal tálaljuk.
A recept érdekessége, hogy cukorbetegek, refluxosok, Candidások is fogyaszthatják!