2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Borzas gombóc (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

(Zabpelyhes túrógombóc)

Hozzávalók:

500 dkg túró

4 db tojás

4 evőkanál nyírfa cukor

12 evőkanál zabpehely (lehetőleg aprószemű)

1 csipet só

 

 

Elkészítés:

A túrót a cukorral, sóval összekeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a zabpelyhet (szükség esetén tegyünk még bele zabpelyhet), minimum 20 percig pihentetjük, ezután vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és sós, lobogó vízben, újraforrástól számítva 3 percig főzzük. Ekkor feljönnek a víz tetejére. Hideg vízbe szedjük kihűlni, majd kiszedjük és pirított zabpehelyben, vagy szeletelt mandulában megforgatjuk. Cukros, enyhén fahéjas natúr joghurttal tálaljuk.

A recept érdekessége, hogy cukorbetegek, refluxosok, Candidások is fogyaszthatják!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek