2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

„A Semmelweis Egyetemen jó hallgatónak lenni”

Hogyan zajlik a felvételi folyamat? Milyen élményeket tartogat az egyetemi élet? Mi vár a hallgatókra az egyetemi évek alatt? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a diploma megszerzése után? Milyen végzettséggel, milyen munkát fognak tudni végezni? – sok más mellett ezekre a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak a továbbtanulás előtt álló diákok a Semmelweis Egyetem online nyílt napján.

Csaknem száz programmal várja az érdeklődőket az intézmény január 27-én. Ugyan a járványhelyzet miatt a felvételiző fiatalok idén sem tudnak személyesen találkozni az egyetem vezetőivel, oktatóival, hallgatóival, azonban így is betekinthetnek a Semmelweis polgárok életébe fórumok, interaktív bejelentkezések, virtuális séták által.

“Az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődők számára fontos információ, hogy évek óta a Semmelweis Egyetemen a legmagasabbak a felvételi pontszámok a hasonló képzést nyújtó intézmények közül. Ebből következik, hogy a legjobb képességű hallgatók tanulnak nálunk, ez lehetővé teszi a magas színvonalú képzést” – mondja dr. Hermann Péter. A felvételi szabályok miatt éppen ezért az oktatási rektorhelyettes azt tanácsolja a diákoknak, hogy aki a Semmelweis Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, a felvételi eljárás során mindenképpen az első helyre írja be az intézményt.

A Semmelweis képzései iránt érdeklődő diákok és szüleik kötetlen beszélgetéseken keresztül ismerhetik meg az elérhető ösztöndíj programokat, a kollégiumokat, a hallgatói élet eseményeit és az egyetem által kínált további közösségi lehetőségeket

– sorolja Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Az egyetem kiemelt figyelmet fordít a fiatalok jóllétére, a közösségépítésre, a színes programok szervezésére – emeli ki, majd hozzáteszi: a Semmelweis Egyetemen jó hallgatónak lenni. Ennek érdekében a Hallgatói Önkormányzat már az első félévben fontos feladatának tekinti, hogy minden új egyetemi polgár megfelelően integrálódjon a közösséghez.

A nyílt napon az egyetem hat kara mellett az intézmény tehetséggondozó programja és középfokú szakképző iskolái is bemutatkoznak. A leggyorsabb regisztrálók amellett, hogy élőben követhetik az online eseményeket, akár előzetesen is elküldhetik kérdéseiket, ugyanakkor az előadások később is visszanézhetőek lesznek.

A részletes program és a regisztráció a https://semmelweis.hu/nyiltnap/ honlapon érhető el.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem, Barta Bálint

Videó: Semmelweis Egyetem

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum