2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Várjuk ki, bevonul-e Mengyi a börtönbe

Letöltendő börtönre ítélte jogerősen a bíróság Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt. Az eset egyedi, hiszen az elmúlt kilenc évben a kormánypárt soraiból nem nagyon vontak felelősségre korrupciós ügyben senkit, mivel a cseppet sem független ügyészség a hatalom szolgálatában vagy falazott, vagy nem vizsgált ki alaposan számos korrupciógyanús ügyet.
A Jobbik úgy véli: Mengyi Rolandot azért áldozták be, mert megszeghette a Fidesz belső, íratlan korrupciós „szabályait”, és nem úgy lopott, ahogy elvárták tőle.

Bízunk benne ugyanakkor, hogy Mengyi Rolandnak ténylegesen le kell töltenie büntetését, vagyis hamarosan valóban bevonul a börtönbe, s nem jár úgy, mint a volt balmazújvárosi fideszes polgármester, akinek korábbi jogerős bírósági ítélet ellenére – magas állami közbenjárásra – a mai napig nem kellett besétálnia a büntetés-végrehajtási intézetbe. Abban is reménykedünk, hogy államfői kegyelemben sem részesül, mint Farkas Flórián kormánypárti képviselő, aki visszaesőként köztörvényes bűncselekményei büntetését úszta meg korábban az elnöki kegyelemnek köszönhetően, s a mai napig közpénzmilliárdok közelében mozoghat.

Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek