2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Vadraguleves Nimród módra

Hozzávalók 10 főre:

 

1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst is vásárolhatunk)

 

15 dkg erdei gomba (vargánya, rókagomba, erdőszéli csiperke)

 

2 dl száraz fehérbor- 2dl vízzel elkeverve

 

3 szál sárgarépa

 

2 szál petrezselyem gyökér

 

3 szál petrezselyemzöld

1 kis zellergumó

1 fej közepes méretű vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál házi vaj

1 evőkanál mustár

2 dl tejszín

1-2 evőkanál búzaliszt

fehér bors

vadhús fűszerkeverék

2 evőkanál tárkonyecet

3 szál lestyán

2 db babérlevél

díszítéshez:

2db citrom, 2szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vadhúst inaktól, hártyától megtisztítjuk, és apró (1×1 cm-es) kockákra vágjuk.

Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát házi vajon aranysárgára fonnyasztjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük annyi vízzel elkevert fehérborral, hogy a húst ellepje és fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk.

Ha a hús már eléggé puha, hozzákeverjük a kockákra, vagy aki szereti csíkokra(3cm) vágott vegyes zöldséget, majd vízzel felöntjük, beletesszük az összekötözött lestyánt és a petrezselyemzöldet, a babérlevelet és lassú tűzön jól összefőzzük. (Tartalmas raguleves alakja legyen!) Ezután petrezselyemzöldet, lestyánt és babérlevelet kivesszük a levesből.

Hozzáadjuk a raguleveshez a csíkokra vágott gombákat, majd ha a gombák is megpuhultak (kb. 15 perc után), tárkonyecettel, vadhúsfűszerekkel, sóval, borssal utánízesítjük a fenséges , pikáns vadragulevesünket. Aki tartalmasabbá szeretné tenni a levest házi csipetketésztát főzhet bele.

A kitálalt levest citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítjük.

A vadraguleves Nimród módra után kísérőnek Tokaji Hárslevelűt, vagy Irsai Olivért, desszertként pedig meggyes rétest ajánlok.

Jó étvágyat kívánok!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Korhely halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika citrom, tejföl, babérlevé…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…