2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleveshozzávalók:
1 fej brokkoli
1 db krumpli
2 dl tejszín
1 kanál liszt
1 csipet szerecsen dió

Elkészítés:

Megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit., és megtisztítom a burgonyát. Felteszem egy fazékba főni, úgy, hogy a víz éppen csak lepje el. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom. A tejszínt  elkeverem a liszttel, és hozzáadom a megfőtt leveshez. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még leht higítani. Visszateszem a tűzhelyzre és felfőzöm egy percre újra.

Levesbetétnek fűszeres pirított zsemlekockát, és sajtkockákat adok hozzá, és tálaláskor megszórom a tetejét néhány szem pirított tökmaggal.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…
Burgonya krémleves
Hozzávalók a burgonya krémleveshez: 4-5 db burgonya húsleveskocka vagy ételízesítő vöröshagyma, fokhagyma 1 babérlevél 1 pohár tejfö…
Vadraguleves Nimród módra
Hozzávalók 10 főre:   1,5 kg felkockázott vegyes nagyvad húsa (szarvas, vaddisznó comb, lapocka/ előre csomagolt felkockázott hazai vadhúst…

További cikkek