2024. 09. 26. csütörtök

Jusztina
1 EUR 396 HUF
1 GBP 475 HUF
Kezdőlap » Töltött csirke

Töltött csirke

Hozzávalók:

• 1csirke

• 4 zsemle

• 2 tojás

• 1 fej vöröshagyma

• 1 csokor petrezselyem

• gomba

• só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A töltött csirke akkor is jó, ha a húslevesbe főzzük, de ugyanezzel a töltelékkel ropogósra sütve is isteni.

A zsemléket vízbe, vagy ízlés szerint tejbe áztatjuk. A csirkét kívülről befűszerezzük sóval, borssal , ha csak a tepsibe sütjük, de belülről sóval, borssal, minden esetben.

A zsemléket kézzel kinyomkodjuk, összedolgozzuk a tojásokkal, fűszerekkel, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, valamint az üvegesre pirított hagymával, és a kis kockára vágott gombával.

A csirke hasüregét megtöltjük a töltelék egy részével. Kézzel vagy fakanál nyelével fellazítjuk a bőrt a mellnél és a comboknál. A maradék tölteléket a bőr alatti helyekre töltjük, kézzel vagy fakanál nyelével elsimítjuk, majd összevarrjuk. Beletesszük a húslevesbe, s főtt húsként a zöldségekkel tálaljuk . Ha a tepsibe tesszük akkor 1 dl húslevest öntünk alá, lefóliázzuk, puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek