Hozzávalók
6 db közepes csirkecomb
1 csomag petrezselyemzöld,
4 db. tojás,
3 db. zsemle,
20 dkg csirkemáj,
25 dkg gomba
2 nagy fej hagyma
½ dl száraz fehérbor,
só, bors, őrölt pirospaprika, majoranna,
Elkészítés:
A csirkecombokat jól megmossuk,a bőrét, ahol tudjuk, elválasztjuk a húsától úgy hogy szét ne szakadjon. Jól besózzuk. Ezután elkészítjük a tölteléket.
Töltelék:
A zsemléket langyos vízben megáztatjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsömléket kicsavarjuk. Két nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és olajban megdinszteljük. Hozzákeverjük a zsömléket, a tojásokat, az elkapart csirkemájat és az apróra vágott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, Jól elkeverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkecombokat a leválasztott bőre alatt. Majorannával bedörzsöljük a combokat, majd egy kanál olajat öntünk a tepsibe, s a száraz fehérbort. Alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük. Amikor már megpuhult a hús levesszük az alufóliát, s szép pirosra sütjük.
A megmaradt tölteléket kanállal beleszaggatjuk a zsíradékba, megsütjük, s kiváló köretet kapunk.