Hozzávalók:
1 kg kelbimbó(friss vagy mirelit)
4 tojás
kb 2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál ételízesítő /csak natúr, só nélküli Vega-mix/
vaj
egy kanál liszt
2dl tej
Tetejére:
sajt
A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket. Készítünk a vajból a lisztből és a tejből egy fehérmártást. Ehhez tesszük a felvert tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül az ételízesítőt és némi borsot szórunk bele.
Kiolajozott hőállótálba egy sor kelbimbóra tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbóra végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.
A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot. Szép világos barnára sütjük.