2024. 10. 31. csütörtök

Farkas
1 EUR 408 HUF
1 GBP 490 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel
Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzsel

Vagdalt, csőben sült kelbimbóval és kukoricás barnarizzselHozzávalók:

1 kg kelbimbó(friss vagy mirelit)

4 tojás

kb 2 dl tejföl

bors

1 evőkanál ételízesítő /csak natúr, só nélküli Vega-mix/

vaj

egy kanál liszt

2dl tej

Tetejére:

sajt

A kelbimbókat mosás-tisztítás után (mirelit-nél nem szükséges) enyhén sós-ecetes vízben félpuhára főzzük. Majd hideg vízben leöblítjük, és félbevágjuk őket. Készítünk a vajból a lisztből és a tejből egy fehérmártást. Ehhez tesszük a felvert tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítésül az ételízesítőt és némi borsot szórunk bele.

Kiolajozott hőállótálba egy sor kelbimbóra tojásos-tejfölös keverék fele, majd újabb adag kelbimbóra végén szépen meglocsolgatva a maradék tojásos-tejfölös mártással.

A tetejére ízlés szerint tehetünk reszelt sajtot. Szép világos barnára sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp