2025. 01. 22. szerda

Artúr, Vince
1 EUR 411 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karajHozzávalók:

• 1 karaj (tetszés szerinti nagyságban)

• 1 parasztkolbász

• só

• bors

• olaj (a locsoláshoz)

• víz (a locsoláshoz)

 

Elkészítés

A csont nélküli karajt, felszúrjuk, és belehúzunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Leöblítjük a hús külsejét, majd megsózzuk és megborsozzuk. 1/2 órát állni hagyjuk. Nem túl szorosan becsomagoljuk ezüstpapírba. Előmelegített sütőben egy tepsibe tesszük és nagy lángon 45 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk az ezüstpapír tetejét, és így sütjük tovább a húst. Időnként megszurkáljuk húsvillával, hogy megpuhult-e. Saját szaftjával, vagy néhány kanál vízzel – olajjal meglocsoljuk, megpirítjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.

Hidegen és melegen is kiváló.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Indul a 2025-ös eSZJA-szezon
Már elérhetők a friss szja-bevallási információk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A 2024-re vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkés…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés