Hozzávalók:
• 1 karaj (tetszés szerinti nagyságban)
• 1 parasztkolbász
• só
• bors
• olaj (a locsoláshoz)
• víz (a locsoláshoz)
Elkészítés
A csont nélküli karajt, felszúrjuk, és belehúzunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Leöblítjük a hús külsejét, majd megsózzuk és megborsozzuk. 1/2 órát állni hagyjuk. Nem túl szorosan becsomagoljuk ezüstpapírba. Előmelegített sütőben egy tepsibe tesszük és nagy lángon 45 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk az ezüstpapír tetejét, és így sütjük tovább a húst. Időnként megszurkáljuk húsvillával, hogy megpuhult-e. Saját szaftjával, vagy néhány kanál vízzel – olajjal meglocsoljuk, megpirítjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk.
Hidegen és melegen is kiváló.