előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
hozzávalók 4 főre
1 kg édes káposzta
80 dkg sertés oldalas
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg vöröshagyma
2 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só
10 dkg főtt császárszalonna
1 csokor petrezselyem
1 ek zsír
1 ek ecet
A káposztát, miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk
Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.
Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).
Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát, a vöröshagymát és a zöldségeket.
Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.
Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk.
30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.
Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjü