A tészta
Hozzávalók
40 dkg búzaliszt
25 g élesztő
1,8 dl meleg víz
1 evőkanál olívaolaj
só
egy tojás sárgája
A töltelék lehet:
kolbász,
kockára vágott bacon szalonna,
virsli,
sajt,
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt a meleg vízben. Szitáljuk át a lisztet a tálba, majd a közepébe öntsük bele az élesztőt.
Vegyünk elő egy nyújtódeszkát, és dagasszuk amíg a tészta puha nem lesz. Ezután formázzuk cipóvá, meleg helyen hagyjuk kelni fél órát. Ezután adjuk hozzá a sót, az olajat, és gyúrjuk újra át. Nyújtsuk ki, és vágjuk kis háromszögekre. Töltsük bele a töltelékeket, hajtsuk kifliformára,kenjük meg a tojás sárgájával, és rakjuk sütőlapon a sütőbe. Húsz perc alatt készre sül.