2024. 11. 1. péntek

Marianna
1 EUR 408 HUF
1 GBP 487 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Magyaros szűzérmék
Magyaros szűzérmék

Magyaros szűzérmék

Magyaros szűzérmékHozzávalók:
1kg sertés szűzérme, de ha nincs, megteszi a comb, vagy tarja is.
4 zöldpaprika
2 paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 kg burgonya
pirospaprika
liszt
olaj


Elkészítés

A sertéshúst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk paprikás lisztben. Hirtelen, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Szokásos módon lecsót készítünk. A burgonyát kb. 5 mm-es karikákra vágjuk, és olajban ropogósra sütjük.
Ha mindezekkel megvagyunk, rétegezve hőálló tálba rakjuk: alulra a hússzeletek, rá a burgonya, majd a lecsó. Sütőben kb. 1/2 órát sütjük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp