Hozzávalók:
8 közepes nagyságú csirkecomb,
4 dkg liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoránna és törött fekete bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj, késhegynyi őrölt köménymag
2 dl tokaji száraz szamorodni
A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben.
Alákarikázom a megtisztított vöröshagymát
Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom.
Aláöntöm a tokaji szamorodnit,
A tepsire alufóliát borítok és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.
Burgonya pürével és csőben sült karfiollal tálalom. A salátáról sem szabad megfeledkezni!
Alákarikázom a megtisztított vöröshagymát
Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom.
Aláöntöm a tokaji szamorodnit,
A tepsire alufóliát borítok és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.
Burgonya pürével és csőben sült karfiollal tálalom. A salátáról sem szabad megfeledkezni!