2024. 10. 28. hétfő

Simon, Szimonetta
1 EUR 405 HUF
1 GBP 486 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Tokaji szamorodniban sült fűszeres csirkecomb, csőben sült karifollal

Tokaji szamorodniban sült fűszeres csirkecomb, csőben sült karifollal

Hozzávalók:

8 közepes nagyságú csirkecomb,
4 dkg liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1    mokkáskanál majoránna és törött fekete bors,
1    teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj, késhegynyi őrölt köménymag
2 dl tokaji száraz szamorodni

 

A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben.
Alákarikázom a megtisztított vöröshagymát
Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék fűszeres lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom.
Aláöntöm a tokaji szamorodnit,
A tepsire alufóliát borítok és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.
Burgonya pürével és csőben sült karfiollal tálalom. A salátáról sem szabad megfeledkezni!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp