2023. 12. 2. szombat

Melinda, Vivien
1 EUR 380 HUF
1 GBP 441 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Technika
  • »
  • Nem csak hűtésre, hanem akár fűtésre is bevethetők

Nem csak hűtésre, hanem akár fűtésre is bevethetők

Új mobil klímákat mutat be a Sencor idehaza

 Bár a május az átlaghoz képest hidegebb volt, az előrejelzések szerint hamarosan beköszönt az igazi nyár, ezzel együtt pedig a hűtéstechnikai készülékek szezonja. Ilyenkor sokan veszik elő jól bevált készülékeiket, vagy döntenek új mobil klímák vásárlásáról. „A Sencor éppen ezért erre az időszakra időzítette újdonságait, amelyekkel néhány gombnyomással teremthetünk kellemes levegőt a kisebb alapterületű lakásokban és üzlethelyiségekben” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere.

A japán gyökerekkel rendelkező európai márka három új modellt teszt elérhetővé. A SAC MT123X, a SAC MT122xCH és a SAC MT902XC típusszámot viselő készülékek mindjárt két népszerű – fekete vagy fehér – színben érkeznek a boltok polcaira. Mindhárom modell közös ismertetőjegye, hogy jelentős mértékben hozzájárulnak a levegő hőmérsékletének csökkentéséhez, mindamellett a praktikus üzemmódok révén tökéletesen igazodnak az egyéni igényekhez. „Ezen készülékek telepítéséhez nincs szükség szakemberre, minden tartozék és alkatrész megtalálható a dobozukban. A helyiségből kivont meleg levegő egyszerűen, félig nyitott ablakon keresztül elvezethető” – hangsúlyozta a márka szakértője.

Kiemelkedő hűtési hatékonyság

A Sencor új mobil klímáit alapvetően azoknak ajánlják, akik 20-31 m2, 16-23m2, vagy 30-41 m2 alapterületű tetőtéri szobákban, irodákban, üzlethelyiségekben, lakásokban, vagy nyaralókban szeretnék elviselhetőbbé tenni a forró nyári napokat. Az újdonságok 12 000 BTU illetve 9 000 BTU ( British Thermal Unit) hűtési kapacitással rendelkeznek, amely 3,5 kW-os, valamint 2,6 kW-os teljesítménynek és A-osztályú energiabesorolásnak felel meg. Hatékonyságukat jól tükrözi, hogy energiahatékonysági arányszámuk (EER) átlagon felüli (2,6). Ami talán ennél is fontosabb, hogy ezek a készülékek csendesen dolgoznak, zajszintjük ugyanis nem haladja meg a 63-65 dB-t. Ez pedig a madárcsicsergés hangszintjével egyenértékű.

Felhasználóbarát kezelés

A Sencor új mobil klímáit a LED-kijelzős érintőpanel teszi a 21. századi elvárásoknak megfelelően kellően intuitívvá. Ezeket a készülékeket úgy tervezték meg, hogy teljes mértékben igazodjanak a felhasználói igényekhez. Működtetésükhöz ötféle program áll rendelkezésre (Időzítő, Alvás, Eco, Memória, Önpárologtatás), így alvás közben is használhatók, mindamellett működésük előre időzíthető, így biztosan akkorra lesz lehűtve a helyiség levegője, amikor arra szükség van. Fontos ismertető jegyük továbbá, hogy működés közben nem „szárítják a levegőt”, mivel úgy vannak optimalizálva, hogy gondoskodjanak a hűtés során keletkező víz elpárologtatásáról.

Nem csak hűtésre

„Bár a Sencor két új modellje rendkívül hatékony működést tesz lehetővé, mégsem csak hűtésre, hanem akár fűtésre is bevethetők” – hangsúlyozta Lucza András. Hozzátette: ezekkel a készülékekkel a távirányítónak köszönhetően néhány gombnyomással alakítható ki a felhasználó számára kellemes, 18 és 32 ° C közötti hőmérséklet egy adott helyiségben, vagy lakásban. Mosható levegőszűrőjük kiszűri a mechanikus szennyeződéseket és megelőzi a por felkavarodását.

A Sencor új, sokoldalú felhasználhatóságot nyújtó mobil klímái készen állnak a magyar vásárlók szívének meghódítására. A márka újdonságai ideális levegőhőmérsékletet biztosítanak az otthoni pihenéshez és az irodai munkához egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek